0 com
0 com

arcade yıllarım.


ne oynardım be.
bu kazak umut sarıkaya'ya selam eder.
0 com

babalar

0 com

öykü tadında: füçır yıllarım.





Ailesiyle ABD’de yasayan 19 yasindaki internet tutkunu Pope’un kapisi 2003 yilinin agustos ayinda caldi. Kapiyi acan annesi asagidan Pope’a seslendi. Soyledigine gore kapida ‘gelecekten’ geldigini soyleyen biri vardi. Kafasi allak bullak olan Pope yari saskinlik, yari telasla kapiya kostu. Karsisinda kendisini Zane Figiam olarak tanitan biri vardi. Annesine soyledigi gibi gelecekten geliyordu. Kolin’in kapisini calmasinin nedeniyse onun gelecegi kurtarmak icin secilen kisi olmasiydi...Figiam elinde tuttugu gazete kagidina sarili paketi Kolin’e uzatti ve almasini istedi. Kolin aklina gelen ilk soruyu sordu:“Bu bir zaman makinesi plani mi?”. Figiam kisaca “hayir” cevabini verdi. Kolin de sanki boyle bir seye onceden hazirlanmiscasina “gelecegin sorumlulugunu kabul ediyorum” diyerek paketi aldi. Figiam bunun ustune vedalasti ve karanlikta ortadan kayboldu.
Kolin hizla odasina cikarak paketi heyecanin telasiyla acti. Icinden siradan bir telli defter cikti. Ancak kapagindaki yazi ilgincti: ‘Mucevher Silahi: Velocity Gnome’a saygiyla’. Velocity Gnome, Pope’un internette kullandigi takma adiydi. Ustelik bunu cok az kisi bilirdi. Defterin sayfalarinda son birkac yilda yazistigi insanlar, basarilari, basarisizliklari, arkadaslari, dusmanlari; kisacasi hayatinin buyuk bir kismini gecirdigi internetteki tum detaylari yer aliyordu. Defterin son sayfasinda bir ustunde ‘gelecekte aciniz’ yazan bir CD duruyordu. Kolin dayanamayarak CD’yi bilgisayarina takti. Icinde seksenli yillardan hic duymadigi sarkilar vardi. Bir yandan onlari dinlerken diger yandan defterin sayfalarini yutarcasina okuyup bitirdi.Bu garip olayin ardi daha da garipti; zira hicbir sey olmamis, bir daha kimse arayip sormamisti. Peki dunyayi nasil kurtaracakti?Tam bir yil sonra internetten sifreli bir mesaj geldi. Yollayan kendisine defteri birakan esrarengiz zaman yolcusu Zane Figiam’di. Ondan gelecek icin kucuk bir iyilik istiyordu. Soyledigine gore ‘kapi’ kapanmak uzereydi ve hemen Minneapolis sehrine gelmesi gerekiyordu. Ustelik bunu mutlaka agustos ayi bitmeden Figiam’in verdigi gunlerden birinde yapmasi gerekiyordu.Ucaga binip Minneapolis Havaalanina indiginde her sey normal gorunuyordu.
Bagajini alirken karsida elinde internetteki ismi olan ‘Velocity Gnome’ yazili tabelayi tutan birini gordu. Yanina yaklasti. Kendinden birkac yas buyuk olan bu genc kendisini ‘Kapinin Koruyucusu’ olarak tanitti. Ici coplugu andiran kulustur bir aracla yola koyuldular. Arabayi surerken ‘Kapinin Koruyucu’ ona bir zarf uzatti. Zarfin icinde su yaziyordu: ‘sofore sifreyi soyle: Earthslide’. Soyleneni yapinca daha kalinca bir zarf daha aldi. Bu zarfi koruyucunun onu goturdugu otelde acmasi gerekiyordu; oyle de yapti. Icinde sifreli bir sayfa vardi.

Cozmesi uzun zaman surmedi. Sabah kendisini alan ‘Kapinin Koruyucusu’ ile tekrar yola koyuldular.
Bir anda dunya tarihinin en heyecanli sureclerinden birinin basrolunu kapan Pope, gelecegi kurtarmaya calisan bu siradan gorunumlu ozel insanlarla birlikte oradan oraya kosturup durdu. Sifreler ipuclarini kovaliyor; parcalari birlestirmek icin oradan oraya kosup duruyordu. Ancak isler cok da puruzsuz gitmiyordu. Cunku ekibin icine sizan gelecekten bir baskasi onemli uyelerden birini oldurmus ve ortaligi iyice karistirmisti.Kolin o gunku uzun ve macerali kosturmacanin sonunda onu bu ise bulastiran Zane Figiam’a ulasir. Figiam ona gorevi basardigini ve kiyamet gununu engelledigini mujdeler. Kolin o gun yaptiklariyla gelecegi kurtarmayi basarmistir. Havaalanina yolcu ederken Figiam, Kolin Pope’a donerek “tesekkurler baba” der... Ve o gun buldugu kilitli bir kutunun anahtarini avucuna yerlestirerek yeniden ortadan kaybolur.Kolin bir insanin yasayabilecegi en ilginc tecrubeyi yasamistir...



Yillar sonra; 19 Subat 2005’te bir e-posta mesaji alir. Icinde bir forum sayfasina link vardir. Tikladiginda saskinliktan dona kalir. Yazanlara gore iki yil once basina gelenler bir deneysel sanat calismasi icin yaratilmis bir alternatif gerceklik senaryosudur. Pope rastgele secilmis ve 1999 yilindan beri internette adim adim izlenmeye baslanmistir. Hakkinda toplanan binlerce ipucunun ardindan kendilerine verilen rolleri ustlenen onlarca kisiyle birlikte ‘gelecegi kurtarmistir’. Olayin beyniyse New York’taki Carnegie Art Center’dan Dylan Reiff ve Joe Korsmo’dur.


eleman yaşadığı her şeyi http://www.thefutureshock.com  sitesinde anlatmış. bi bakmakta fayda var.
0 com
One of my favorite Looney Tunes bits.
0 com

sonunda.


mısır halkı için hayırlı olsun.umarım isteklerini karşılayan bir yönetim gelir.gelenin gideni aratmaması dileğiyle.
0 com

all in one


çakı gibi adam ama isviçre çakısı gibi.
0 com

soğuk diyarın çocukları




0 com

tahrir'den bildiriyorum.




0 com

orospu çocuğu

başka sözüm yok hakim bey.
0 com

Nem - Güneşte Yalnız (2006)



1guneste yalniz3:16
2melekler duserken2:51
3nukleer kis3:12
4kirilana dek bukuldum4:16
5Bir Zamanlar3:38
6kus evi2:27
7Yarim Kalan Hayaller4:54
8sarildim kendime4:44
9gunese bakarken3:54
10Hakettim Mi4:05
11siyah martilar4:15
12sabah isiltisi1:44


0 com

komşu


komşuluk iyidir.ya da onun gibi bir şey.
0 com

finike.

0 com

facebook çıktı mertlik bozuldu.


3 com

teyzelere gelmek.



teyze öyle bir geçmiş ki.
flash'a değinmedim dikkat edersen.
0 com

Bridgestone: Carma

0 com

canklodvandam

0 com

süpermen dedim.

0 com

ben bunu gördüm.

0 com

victoria gönlüm.


uzun zaman oldu. bir uğrasın istedim bloga.
0 com
0 com

lynx excite denen meret.



Director - Rupert Sanders (MJZ)
Producer - Suza Horvat (MJZ)
Creative Director - Dominic Goldman (BBH)
Creative Team - Hugo Bierschenk and Dean Woodhouse (BBH) 
0 com

radyo.

national geographic radyosunu keşfettim.süper.bi köşede dursun lazım olur.
0 com

hapşırdım

çok yaşadım.
ben de gördüm.

sanırım yalnız değilim.
Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.