0 com

Javier Mascherano & Giuseppe Rossi


İçimde uktedir adı geçen iki oyuncunun Galatasaray'ın avucunun içinden kaçması.Giuseppe Rossi 2007 yılında gündemdeydi ve transfer edileceğini umuyordum son ana kadar.Ama olmadı.Mascherano ise İnsua kurbanı oldu.Gözlemciler aracılığıyla teklif edilen Mascherano Carrusca vakasının yönetim üzerinde bıraktığı olumsuz izlerin gölgesinde kalmıştır malesef.İki oyuncuyu da bu takımda görmek isterdim ama artık keşfedildiler(Malesef bu takımda değil).Galatasaray Ribery ile bir furyanın başlamasına önayak olabilirdi,kısmet Servet Çetin'e imiş.Şimdilik herşey bir kahve falı gibi belirsiz...
2 com

Olof Mellberg


Olympiakos Mellberg için 2.5 milyon avro teklif etti.Juventus Mellberg ile mantık evliliği yapmıştı olmadı,yürümedi.Mellberg ayrılacak takımdan.Galatasaray'ın bonservis bedeli olmayan oyuncular üzerinde yoğunlaştığı biliniyor ama 2.5 milyon avro da bonservis bedeli sayılmamalı bir yerde!Özellikle Mellberg, Galatasaray'ın yapısına uygun bir oyuncu.31 yaşındaki Mellberg'in tek dezavantajı Rijkaard sonrası gençleştirme politikası.
0 com

Kıpırtı


Tevez ve Villa takımında kalacaklar.Benzema Manchester United yolcusu.Manchester'ın Casillas'a parası yeter yüreği yetmez!İbrahimovic icin 75 milyon avro değer biçti Moratti, ilgililere duyurulur.Zidane Ribery ile köşe kapmaca da ısrarcı.Fernando Torres Liverpool'da kalıyor.Hamit Galatasaray'a gelmiyor.Haldun Üstinel Avrupa Muhabbetinde.Trabzonspor Hoca'dan muzdarip.Bursaspor'dan Volkan ve benim kalbürüstü futbolcu diye tabir edeceğim üç isimden(Arda Turan, Batuhan Karadeniz, Sercan Yıldırım) biri olan Sercan Yıldırım'ı Galatasaray istemişse bu durum, getirilmesi planlanan yabancı yıldız oyuncu kadar heyecan vericidir.
0 com

Konfederasyon Kupası Bitmeden...


Uluslararası takım forması altında atılan gol

39 - Landon Donovan (Amerika Birleşik Devletleri)
28 - David Villa (İspanya)
28 - Younis Mahmoud (Irak)
26 - Ahmed Hassan (Mısır)
24 - Kaka (Brezilya)
23 - Emad Mohammed (Irak)
20 - Mohamed Aboutrika (Mısır)

En çok formayı giyenler

153 - Ahmed Hassan (Mısır)
124 - Fabio Cannavaro (Italya)
110 - Landon Donovan (Amerika Birleşik Devletleri)
92 - Gianluigi Buffon (Italya)
92 - Iker Casillas (İspanya)
88 - Essam El-Hadary (Mısır)
87 - DaMarcus Beasley (Amerika Birleşik Devletleri)
85 - Aaron Mokoena (Güney Afrika)
84 - Gianluca Zambrotta (Italya)
79 - Lucio (Brezilya)

Boy ortalamaları

184.65 - Yeni Zelanda
183.22 - Italya
182.22 - Brezilya
182.00 - İspanya
180.91 - Amerika Birleşik Devletleri
179.00 - Mısır
178.22 - Güney Afrika
177.26 - Irak

Yaş ortalaması

28.04 - Italya
27.30 - Mısır
26.87 - Brezilya
26.52 - Yeni Zelanda
26.00 - Güney Afrika
25.52 - İspanya
24.96 - Amerika Birleşik Devletleri
24.13 - Irak

En yaşlı oyuncu
36 - Essam El-Hadary (Mısır)

En genç Oyuncu
17 - Chris Wood (Yeni Zelanda)
2 com

Konfederasyon kupası ve Boru beyi


Kupanın zevkini tadarken bazen bir ses yükseliyor(bazen derken yaklaşık 80 dakika) 10 dakika yeterli kafa dinlemek için.Belki başımın ağrısındandır bilemiyorum fakat o tribünlerden yükselen ve susmak bilmeyen boru sesi sivrisinek vızıltısı gibi rahatsızlık verdi bana.Afrikalı sporseverler bölgelerinin reklamını umarım farklı şekillerde devam ettirmeyi düşünürler.En azından biraz ara versinler yoksa elimde sivrisinek ilacı dolaşırım bütün gün!
1 com

96 sonrası Avrupa'nın Mitralyöz'leri


GoalsPlayerClubSeason
42Mário JardelSporting CP2001-02
38Mário JardelFC Porto1999-00
38Hakan ŞükürGalatasaray1996-97
36Mário JardelFC Porto1998-99
35Mateja KezmanPSV Eindhoven2002-03
35Henrik LarssonCeltic FC2000-01
34Afonso AlvesSC Heerenveen2006-07
34Nikos MahlasVitesse1997-98
34RonaldoFC Barcelona1996-97
33Klaas Jan HuntelaarAjax2007-08
32Marco NegriRangers1997-98
32Diego ForlanAtletico Madrid2008-09
31Cristiano RonaldoManchester United2007-08
31Luca ToniFiorentina2005-06
31Ruud van NistelrooyPSV Eindhoven1998-99
30Samuel Eto'oFC Barcelona2008-09
30Thierry HenryArsenal2003-04
30Mário JardelFC Porto1996-97
30Kevin PhillipsSunderland1999-00

(Avusturya Ligi Avrupa ligleri seviyesinde 20.sırada olduğu için Mark Janko'nun attığı 39 golü hasır altı ediyoruz şimdilik)(1.5 x ile çarpıldıktan sonra)

Hakan Şükür'den bahsetmeden edemeyeceğim.Kral'ı orada görmek büyük mutluluk.İyi ki vardın Kral.
0 com

Vedat Okyar


Konuşmaya başladığında sadece izlerim kendisini.Bir baba şefkati barındırır her cümlesinde.O'nun rengi spordur, barıştır , güzelliktir.Etrafındaki sakinlik aurası sayesinde karşısındaki insanı sıkmaz, dinler , dinletirir.. Hastalığın yakışmadığı insanlar vardır derler ya ; işte onlardan birisi de Vedat Okyar'dır.Büyük Geçmiş olsun Vedat abi.
1 com

Bu Gönül Seni İster


Zidane , Ribery ile Real arasındaki çöpçatanlık hızında dozajı artırdı.Bayern her ne kadar esas oğlanın satılık olmadığını söylese de, Zidane pek inanmış gibi durmuyor.Memleketlisini ister bu gönül edasında demeçlerine son gaz devam ediyor.Ribery bu formayı giyecek diyor başka da birşey demiyor Zidane efendi.Bu kadar transfer girişimden sonra kan uyuşmazlığı söz konusu olursa koca kulüp, soğuk sudan sıcak suya giren bardak gibi çatır çatır çatırdar!
0 com

Tomruk Bünyeler!




* Fenerbahçe taraftarlarının kızgın ve saldırgan tavrı devam ediyor. Şu anda sahaya koltukları fırlatıyorlar.
* Sahada büyük bir karmaşa var. Herkes kendisini korumaya çalışıyor.
* Bu kez de tribündeki taraftarlar kendi arasında kavga etmeye başladı.
* Sahadaki olaylar nedeniyle Efes Pilsen kupasını almaya çıkamıyor.
* Efes Pilsen Koçu Ataman, yaşanan olaylar nedeniyle utanç duyduğunu ifade ederek, "Gelecek sezon bu sahada hala maç yapılabilecek mi? Merak ediyorum" dedi.
* Maçtan önce yoğun güvenlik önlemi alınmıştı ancak, çıkan olaylar güvenliğin yeterli olmadığını gösterdi.
* Emniyet güçleri şu anda tribünleri kontrol altına almak üzere...

Yahu bu nedir? Biri çıksın açıklasın! Akıl mayası tutmamış insanlardan bahsediyoruz burada.Koltuk fırlatmak, pet şişe fırlatmak, adam dövmeye teşebbüs, gözü dönmüş bir sürü dengesiz.Gitsinler basketboldan uzak dursunlar, iyi bir eğitimden geçirilsinler, beyin nakli yapılsın bu insan müsveddelerine!Tema Vakfı bu bünyeler için acil harekete geçmelidir.Bu tomruklardan gayet iyi malzeme olur.
0 com

Galatasaray'ın Transfer Çıkmazı

Sezonu bitse de gitsek edalarıyla bitirdi Galatasaray taraftarı.Sezon sonu bünyeleri, gelecek için hayal aleminin sınırlarını erken zorlamaya karar verdi.Bir önceki sezonun kötü ruhu hala ağırlığını koruyordu.Bu senenin iyi olacağı düşüncesi Rijkaard'ın gelmesi ile bünyeler rüzgarla şiddetlenen alev topuna döndü.Birbirinden bağımsız atan nabızların şekere bulanması gibi birşey olsa gerekti.Yağmur erken yağdı.Mustafa Sarp transferi çöp oynatmadı.Bu transfer sonrası beklenti iyice sıkıntıya dönüştü.Her gün onlarca isim yazılıp çiziliyordu.Çelik gibi gergin sinirler, sabırsızlığıyla ün yapmış insanoğlu için pek anlam ifade etmiyordu.Herkes bünyeye narkozu yemek için sabırsız.Dayanılacak gibi değil, beklemek , beklemek, belirsizliği beklemek! ne ile karşıladcağını bilemeden beklemek! Servet Çetin'in Marsilya'ya transferi tuz biber senkronunun tamamlayıcı öğesi oldu.Son zamanlar sıcak iyice kendini hissettirmeye başladı.Rijkaard ve Haldun Üstünel elini çabuk tutsun yoksa telef olacak millet! ( başta ben ) .
0 com

Feodal Mental


Türkiye Süper Lig takımları arasındaki marka farkı, ticari kaygıların sessizliğini çoktan bozduğu futbol düzeninin dibine batmış durumda.Listenin başındaki Galatasaray'ın geçen sezonki tahmini değeri 110.500.000 avro.Arkasından Fenerbahçe'nin 101.850.000, Beşiktaş'ın ise 78.350.000 avro, Trabzonspor ise 55.800.000 avro ile Feodalite'nin bölüşüldüğü dördüncü kara parçası konumunda.Toprak ağaları'nın toplam futbolcu değeri(yaklaşık 344 milyon avro) diğer 14 takımın toplam ederinden(yaklaşık 315 milyon avro) 30 milyon avro fazla!Şimdi, feodal düzenin bölgesel manevra kabiliyetini azaltma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor!Paralel gelişmişlik uzak yılların küflenmiş gölgesinde!Anadolu kulüplerinin iyi yönetilemediği gün gibi aşikar.İçinde bulundukları gribal enfeksiyon için soğuk algınlığı teşhisini koymaktan çok ötedeler.Bir aspirin al geçer detaysızlığında manasız gözlerle dolaşıyorlar.Futbol Federasyonu elindeki erki kullanabilme yetisi konusunda muktedir değil.Yeni sezonda tozlu defter yaprağının bembeyaz oluşu onun temiz olduğunu gösteremeyecek kadar dolu.Doğrular sapsarı bir kağıt üzerine de tereddütsüz yazılabilir.Yeter ki yazacak bir kalem bulunabilsin!
0 com

Le Bodrum 98


Hala akıllardadır Ricky Martin'in sahnedeki here we go ale ale ale çırpınışları.98 Yazı bodrumdaydım.O sene öyle bir durum oluştu ki sanki herkes kendisini Dünya Kupası ile ilgilenmek zorundaymış gibi hissediyordu.Düşünün; ömrünüzün bir yazında hem bir dünya kupasına rastgeliyorsunuz hemde Bodrum'dasınız işte bu gerçekten büyük bir ayrıcalık.Türkiye'nin katılamamasından dolayı içimdeki burukluk malesef dünya kupası heyecanına yenik düşecekti.Maç günleri barların önlerinden geçiyorum, birbirlerini belki de bir daha göremeyecek, orada bulunan çeşitli milletlerin vatandaşlarını bu uluslararası turnuva bir yumruk gibi birleştirmişti.Büyük bir zevkle gözlemliyorum etrafımı.Futbolun birleştirici unsuru gözlerimin önünde raks ediyordu.Günler , haftalar birbirini izledi.İtalya90 ve America94'daki Brezilya'ya olan kızgınlığımın acısını nihayet Fransızlar alıyordu.Nasıl mı işte böyle ;
0-1 zinedine zıdane (fra) 27,
0-2 zinedine zıdane (fra) 46+,
0-3 emmanuel petıt (fra) 90
Sevinmiştim.Bana göre artık Roberto Baggio Kupa 94'te topu dışarı atmamıştı.Fransızlar Baggio'nun intikamını almışlar ve bende evimin yolunu bulmaya karar vermiştim.Eve giderken kafamın içinde yalnızca bir şarkı vızıldıyor ; Here we go ale ale ale go go go ale ale ale ...

0 com

Şok!


Florentino ağzındaki baklayı çıkardı.Çıkardı ama ağzının içi de leş leş! lan dedik git bi dişlerini fırçala hayvan bile senden daha temizdir dedik.Sonra bu aval aval yüzümüze baktı ; sanki biz hiç birşey dememişiz gibi ; Benim asıl olayım dünyanın canına okumak!Az çekmedim şu hayatta.Şimdi sıra bende dedi ve ekledi ; Kaka , Ronaldo hikaye, benim asıl gayem sizsiniz lan anladınız mı Siz siz dedikten sonra gözlerinin dolduğunu görünce; lan olm dedik o da insan o da beşer, hem beşer şaşmaz mı ? elbette şaşar dedik ve biz de bir şeyler ekledik ; karnımız acıktı gidip şurada bir şeyler atıştıralım, dedik ve gittik.(Florentino'da geldi bizimle merak etmeyin aç kalmadı ibiş)
0 com

Travma



Ronaldo sonrası Manchester United'lı oyuncularda travma başladı.Ferdinand bir şeylerin eksildiğinin farkında olacak ki Ronaldo sonrası içinde bulunulan durumu kurtarmak için kendini feda etmiş!Rio bu büyük fedakarlık ile bir kaptan nasıl olur herkese gösterdi! Yada öyle birşey!

Angelina Jolie

0 com

#Doksan İki ( 92 )



Pele'nin kariyeri boyunca ulaştığı Hat-trick sayısı.
0 com

Nem- Kristalize



Bu albümü mutlaka dinleyin.Benim için yeri ayrı olan bir grup.Ortaya çıkardıkları bu harikulade albüm için çok çok çok teşekkürler.Eh biraz oldu albüm çıkalı (3 ay kadar).Bir yerlerden edinmenizi ve bu ziyafeti kaçırmamanızı tavsiye ederim.
1 com

Gelecek Sezon Yayın Hakları


Serie A : Kanal24
Premier Lig : Lig Tv( Spormax)
Bundesliga: Trt
La Liga: Ntv
Ligue1: Kanal A

La Liga'nın Ntv'de kalması iyi oldu.Bu sezon seyrine doyum olmayacak bir lig olacak.Süper Lig içinde tahayyül sınırlarımız biraz uzaklarda sanırım.
0 com

Spor Felsefesi

Spor felsefesi spor ile ilgili olan felsefe çalışmasıdır. Dolayısıyla spor felsefesi iki disiplinli bir çalışmasıdır.Sporun ne olduğunu, sporun özünü, sporun hakikatını araştıran bu alan spor felsefesi alanıdır. Kuşkusuz ki spor felsefesindeki tek soru saporun özü sorusu değildir. Bu çerçecede pek çok sorun yer alır. Bunlarla ilgili çalışmalar da spor felsefesinin içine girerler. Fakat, “spor nedir?” sorusu yani sporun özünü soran soru spor felsefesinin temel sorusudur.

Spor Felsefesi için en önemli iki şeyi yapmak gerekir. Spor ve felsefe. Yalnızca felsefe yapıyorsanız, yalnızca spor yapıyorsanız spor felsefesi yapamazsınız. Spor yapmak için sporun eğitimi almış olmak gerekir, felsefe yapmak için de felsefe eğitimi almak gerekir. Yani rastgele spor yapmaya başlayan bir kişi ile elindeki birkaç felsefe kitabını okumuş kişi bu işi yapamaz.

Dolayısıyla spor felsefesi yapmak için herhangibi bir spor dalında yetişmiş olmak ve felsefde eğitimi almak gerekir. Ne var ki bunlar da yetmez. Spor Felsefesi yapabilmek için kişinin fizyoloji, anatomi, endokronoloji, nöroloji, psikoloji, sosyoloji, spor tarihi, ekonomi, estetik, gibi alanlarda bilgi sahibi olması gereklidir. Bir spor felsefesi çalışması içinde bu alanlardaki bilimsel bilgilere başvurmak zorunluluğu bulunur.

Çoğu zaman içinde değişik filozof yazılarından alıntılar bulunan metinler spor felsefesi metni sanılır. Bir yazının içinde felsefe metinleri buluması o yazının felsefe metni olduğunu göstermez. Bir yazının içinde filozof yazısı bulunmaması da o yazının felsefe metni olmadığını göstermez. Öyleyse neye bakmak gerekir? Sorun yazıda bir spor felsefesi sorusu sorulup, sorulmadığıdır. Eğer bir felsefe sorusu sorulup, felsefe tavrı ile yanıtlandıysa o bir felsefe metnidir.

Ülkemizde Spor Felsefesi ilk kez 11-12 Kasım 1990 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde düzenlenen “Türk Alman Kültür diyalogunda Spor Felsefesine yeni yaklaşımlar” isimli sempozyumla başlamıştır.

Böylece yapılmakta olan Spor Felsefesi çalışmaları ilk kez Doç.Dr.Atilla Erdemlinin öncülüğünde derli toplu bir tartışma ortamına girmiş ve kitaplaştırılmıştır. Günümüzde bazı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında Spor Felsefesi dersi lisans düzeyinde verilmektedir.
1 com

Maicon Savaşları


Real Madrid, Barcelona'dan sonra Manchester City ve Manchester United Maicon için devredeler.Biri değerlenmeye görsün!Hepsi üşüşüyorlar üzerine daha sonra kıvama getirip bırakıyorlar!Real Madrid yıllık € 3.5 teklif ederken, Man City Emirliklerinden yükselen ses yıllık 5 Milyon avro.
0 com

Ribery Tatilde!


Ayşecik okulda gibi oldu ama durum bundan ibaret.Kendisini Bir Marmaris bir Didim koylarında görmek isterdik Ribery'i.Kendi ellerimizle yedirirdik gözlemesini.Belki balığa çıkardık!Fırsatını kaçırdı Ribery.Neyse artık başka bir zaman umarım.
0 com

#Dipnot Konfederasyon Kupası İSPANYA



İspanya Milli Futbol Takımı Avrupa'nın önde gelen milli takımlarından birisidir. İspanya kulüp düzeyinde birçok başarıya imza atmasına rağmen aynı başarıyı milli takımlar düzeyinde gösterememiştir. En iyi dereceleri 1964 ve 2008 yıllarında Avrupa Futbol şampiyonası'nda aldığı şampiyonluklardır. 1992 yılında Barcelona'daki Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmış, 1999 Dünya Gençler Şampiyonası'nda da şampiyon olmuştur.
0 com

#Dipnot Konfederasyon Kupası BREZİLYA



Brezilya Milli Futbol Takımı Dünya'nın en başarılı milli futbol takımlarından biri, kimilerine göre de en başarılısıdır. Şu ana kadar yapılan bütün Dünya Kupalarına katılmış tek ülkedir. Katıldığı 18 Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu vardır. Brezilya milli takımının lakabı "Seleçao" yani seçilmişlerdir. Brezilya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü şu anda Dunga yapmaktadır.Brezilya 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002 yıllarında düzenlenen Dünya Kupalarında Dünya'nın en büyüğü olmuştur. 1950 ve 1998 yılında şampiyonluğu son maçta kaçırmış, 1938 ve 1978'de ise Dünya Üçüncüsü ünvanını almıştır.
0 com

#Dipnot Konfederasyon Kupası MISIR


Mısır Milli Futbol Takımı, Türkçe'de Firavunlar anlamına gelen Pharaohs ismiyle anılır ve Egyptian Football Association tarafından yönetilir. 1934 Dünya Kupası'nda Afrika'yı temsil etmesi için davet edilmiş ve böylece Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan ilk Afrika ülkesi olmuştur. Ancak bu kupada Macaristan'a 4-2 kaybetmişlerdir. Mısır, bundan sonraki Dünya Kupası deneyimini 1990 yılına kadar yaşayamayacaktır.

Mısır'ın en büyük başarıları 1957, 1959, 1986, 1998, 2006 ve 2008'de kazandıkları Afrika Uluslar Kupaları'dır.

0 com

Servet Marsilya'da


Bir çok kaynakta 7 milyon avro karşılığında anlaşıldığı yazıyor.Resmi sitede açıklandığında doğru rakamı öğreniriz.Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.Güle Güle Koca adam yolun açık olsun..
0 com

Ballardini Lazio'da


Bad Man Lazio'da.Resmi açıklama yarın. Claudio Lotito'nun takımı emin ellerde diyebiliriz.Ballardini'nin Lazio için uygun olduğunu düşünüyorum.Sezon başladıktan sonra adaptasyon zırvalığını duymam umarım.
0 com

Doping!


Kullanana da kullandırana da yazıklar olsun.Gözüm üstünüzde :)

0 com

Tepkimesiz Yaşamlar



Deriden veya bir diğer uygun malzemeden imal edilmiş, çevresi en çok 70 santimetre (28 inç), en az 68 santimetre (27 inç), oyunun başlangıcındaki ağırlığı ise en çok 450 gr (16 onz), en az 410 gr (14 onz) gram arasında, basıncı deniz seviyesinde 0.6-1.1 atmosfer (600 gr/cm² - 1100 gr/cm²; 8.5 lbs/sq.in. ­15.6 lbs/sq.in.) arasında değişir.

İşte bu ölçüler insanlığın mana çerçevesindeki sınırları.Futbol bazen herşey iken bazen herşey olabilme yetisini kaybediyor.Nasıl bakmak gerekliliği zevkin hep önünde.Sıradan bir yaşayış sıradan bir duruş değil yalnızca ve yalnızca ''bilinçaltı dalkavukluğu''...
0 com

Doktor Bu Ne?



Yeni Zelanda için dayanamadı desek fayda etmez.Hayal kırıklığıydılar.Tek tesellimiz, futboldan uzak kaldığımız şu günlerde içimizi ısıtmaları, bunun teşekkürü hakediyorlar ama hepsi bu!
0 com

Tobias Linderoth söylüyor: Bir Şans Daha!


Bir şans daha,
Bir şans daha verselerdi sana
Her şey başka
Her şey başka olur muydu baba?
Bir şans daha
Bir gün daha verselerdi bana
Hiç korkmazdım, anlatırdım sevgimi ben sana
Ah, ne yazık geçti seneler
Göçtü kuşlar birer birer
Ah, koskoca düğüm artık yutkunduğum tüm sözcükler
Kitaplarda okuduğum tüm masallarda
Sonsuza dek mutlu mesut yaşamışlar baba
Yaşam bazen tatlı yalanlar söyler satırlarda
Hiç üzülme, işte hayat mutlu son bu baba
Ah, sonlar yoktur hiç inanmam
Hikayeler tekrar başlar
Ah, büyüyecek tüm çocuklar
Küçülmeyen rüyalarla..
1 com

Snatch

L.Messi: ''Ronaldo ve Kaka transferleriyle daha güçlü bir takım oldukları kesin ama bizim de kadromuz kötü değil. Zor bir sezon olacağı kesin. Umarım bu sezona göre daha iyi bir performans sergileriz''

C.Ronaldo: “Messi’nin kıskanılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Kendimi kimseyle kıyaslamam. Ben Cristiano Ronaldo’yum ve herkesten daha iyisini yapabilirim. İnsanlar mükemmel futbolumu görmek istiyorlar, ben de onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum
0 com

FİFA Konfederasyon Kupası 2009



Futboldan soğumaya başlamıştık ki Konfederasyon kupası imdadımıza yetişti.Koltuklarımıza yayılma vakti geldi.Yeni Zelanda taraftarıyım bu kupada.Keyif dolu seyirler dilerim.Maçlar Trt'den yayınlacak.ilk program ise şu şekilde ;

14 Haziran Pazar:
16:55 "Güney Afrika - Irak" TRT1
21:25 "Yeni Zelanda - İspanya" TRT1
15 Haziran Pazartesi
16:55 "Brezilya - Mısır" TRT1
21:25 "ABD - İtalya" TRT1
17 Haziran Çarşamba
16:55 "İspanya - Irak" TRT1
21:25 "Güney Afrika - Yeni Zelanda" TRT1
18 Haziran Perşembe
16:55 "ABD - Brezilya" TRT1
21:30 "Mısır-İtalya" TRT3
Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.