0 com

Tutunamayan


Saviola Benfica ile anlaştı.Bir türlü yaşlanmayan oyuncular kategorisinde üst sıralarda kendisine rahatlıkla yer edinecek bir futbolcudur.5 milyona vro olduğu söyleniyor anlaşılan bonservis ücreti olarak.Türkiye liginden neden teklif gelmez hayret bence gayet makul bir oyuncu.
0 com

Bir ölüm daha #Farah Fawcett

Farah kim yahu derseniz, ben yaşım itibariyle kendisine rastgelemedim ama aşağıdaki video ile kendisi aklımın bir köşesinde yer edinmiş durumda. buyrun biraz da nostalji;
0 com

Efsane hayatını kaybetti...





Biliyorum ki bu haber Türkiye'de Michael Jackson'a hayatının bir bölümünde dahi rastgelip ona saplanan insanları çok daha üzmüştür.İçimizden biri derler ya işte bu tabirin içini fazlasıyla dolduruyor şimdiki durum.80 kuşağı Michael Jackson'la büyüdü.Onun hamuruyla yoğuruldu.Kendisinin ölüm haberinin o'nunla büyüyenlerin içinde nasıl bir hüzün yongası oluşturduğu üzerine tahmin bile yürütülemez.O çok değerliydi bazı kuşaklar için.Çok üzülmenin hafif kaldığı bir yetmezlik girdabı içinde; kelimelerle yokuş aşağı bodozlama yuvarlanıyoruz!
Kendisi ''efsane'' kelimesinin sözlükteki karşılığıdır...İnsanlar için özel bir görevle gönderildiğini düşünüyorum.Görevini yaptı ve gitti.Arkasında kendisini her daim hatırlayacak kendisiyle büyümüş kendi mutluluklarını paylaşabilen paylaşatırabilen insanlar bıraktı.Güle Güle INVİNCİBLE...
0 com

Nihat Beşiktaş'ta


Nihat Kahveci'nin Beşiktaş ile anlaştığı spor kaynaklarından birinci haber olrak geçti.Resmi bir açıklama yok ama şu Yıldırım Demirören'i anlamanın zor olduğunu söylemem gerek.Takım içindeki bozmak uğruna Nihat'ı transfer etti.Nihat Kahveci Real Sociedad'a transfer olduğundaki Nihat değil.Milli takım içerisindeki uyumsuzluğu diğer futbolcuları haliyle yıprattı.Beşiktaş'ta Mustafa Denizli'nin dizgini pek işe yaramaz.Nihat artık Avrupa görmüş geçirmiş bir oyuncu.Bunu takım içine yansıtacaktır.4.5 milyon avro bonservis ile geldi, gittiğinde 5 milyon avroya gitmişti zaten.Kendisi Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığına göre aldığı ücret biraz 'kallab' olsa gerek.Tek kelimeyle muamma bir transfer.
0 com

Recaro üzerinden konuşmak


"Artık kadroya giremeyeceğim bir takımda bulunmak istemiyorum. Yeterince yedek bekledim. Artık daha fazla vakit kaybederek, bir süredir yok olan futbol tutkumun geri gelmesini beklemeyeceğim"

Bütün sene uyudun be adam! Bence bu rahatı başka yerde bulamazsın! Otur oturduğun yerde yada yat mı demeliydim!
0 com

İspanya:0 ABD:2


Bu sonuca deli gibi sevindim açıkçası.Bir önceki karşılaşmada mucizeye tanık olunan takım aynı mucizeyi tekrar sahneledi.Durumlar arası paralellik söz konusu olmasa da bana biraz tanıdık gibi geldi herşey(euro 2008 Türk Milli takımı).Yarın Güney Afrika ''vuvuzela'' kozunu oynayacak Brezilya'ya karşı.Bir sürpriz daha olur mu? Bilemem ama Abd'nin yaptığına her dilde sürpriz derler.
0 com

Manchester United'da Hedef Kun Aguero


Manchester United Kun Aguero için Madrid'e 60 milyon avro Aguero'ya ise haftalık 120bin avro teklif etti.Chelsea'de Aguero için kesenin ağzını açtı; haftalık 200bin avro.

Aguero İndependiente kulubünden 21 milyon avro karşılığında alındı.Büyük risk almıştı Madrid fakat karşılığını aldı.Aguero Madrid formasıyla 3 sezonda 143 maça çıktı 60 gol 28 asistle Madrid için itici güç olmaktan çok öte bir oyuncu oldu.Aguero'yu satabilir Madrid.Aguero'nun Forlan ile birlikte gitmek istemiyorum tripleri atması boş lakırdıdan öte değil.Perez'in başlattığı paran varsa acıma! sendromu tüm hızıyla devam ediyor.Artık 40 milyon avro'dan aşağı başlık parası için gelin'in yüzü dahi gösterilmiyor!
0 com

Goran Bregovic - Bubamara

1 com

Efsaneler #Alan Shearer



Unutulmaz gol sevinci ile akıllara kazınan efsanedir Shearer.Bana göre Bergkamp'tan sonra gelen en büyük golcüdür.
0 com

Irkçılık Mevzuları


Belçika

21 Mayıs 2009’da Belçika Birinci Lig takımlarından Anderlecht’te forma giyen Jelle Van Damme, Standart Liege’nin savunma Oguchi Onyewu’ya "pis maymun" dediği gerekçesiyle ırkçılıkla suçlanıyor.
Amatör futbol takımlarından KFC Haren, oyuncularının ırkçılık yaptığı gerekçesiyle Belçika Futbol Federasyonu tarafından ligden 1 sezon boyunca ihraç edildi.

Fransa


Fransa’da amatör ligde yer alan Lagnieu kulübünün oyuncusu Maxence Cavalcante, maç sırasında rakip takımın Senegalli oyuncusu Makam Traore’e "pis maymun" biçiminde ırkçı sözler sarf ettiği için 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İtalya

İtalyaBirinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AS Roma’nın taraftarları rakip takımdaki siyahi futbolcuya ırkçı tezahüratları nedeniyle 8 bin Avro’luk para cezasına çarptırıldı.

UEFA Tahkim Kurulu, 2004 yılında yapılan ve 2-2 biten Lazio-Partizan karşılaşmasında İtalyan taraftarların Partizan’ın siyahi oyuncusu Boya aleyhinde sürekli "Hu Hu Hu Hu" şeklinde yaptıkları ırkçılık içeren tezahüratları ve sahaya atılan yabancı maddelerle havai fişek yakılması üzerine İtalyan takımına 1 maç seyircisiz oynama ve 60 bin İsviçre Frangı para cezası verdi. -İtalya: İtalya’da statlarda ırkçı gösteriler yapan 4 Lazio taraftarı tutuklandı.

-2001 yılında İtalya’da Futbol Merkez Ceza Kurulu, taraftarlarının Parmalı Thuram’a karşı ırkçı tezahürat yapmalarından dolayı Verona Kulübü’ne 40 milyon İtalyan Lireti para cezası verdi.

Almanya

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin’in bazı taraftarlarına, Hertha’nın Alman 4. Lig takımı Babelsberg’e karşı oynananı hazırlık maçında, bu takımda oynayan siyahi futbolcu Babacar N’Diaye’ye ırkçı sözlerle hakaret ettikleri gerekçesiyle stada girmeme yasağı verildi.

İngiltere

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), İngiltere’nin İspanya ile yapacağı dostluk maçının, başkent Madrid’de oynanmasına, 2004 yılında yapılan dostluk maçında İngiliz futbolcular Shaun Wright-Phillips, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Jermain Defoe ve Jermaine Jenas’ın ırkçı tezahüratlara maruz kaldığı gerekçesiyle onay vermedi.

-İngiltere: Premier Lig’de 2004 yılında Blackburn Rovers-Birmingham City maçında ırkçı tezahürat yaptığı belirlenen taraftarlara 1880 dolar para ve 5 yıl statlardan uzaklaştırma cezası verildi.

İspanya

2008 yılında Şampiyonlar Ligi’ndeki Atletico Madrid-Olympique Marsilya maçında taraftarların ırkçı pankart açmak istemesi üzerine çıkan olayların ardından evsahibi takıma 1 maç saha kapatma ve 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi.
-İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Atletico Madrid, taraftarları Recreativo Huelva’nın siyahi Fransız oyuncusu Florent Sinama Pongolle’e ırkçı tezahüratta bulunduğu için 3 bin Avro para cezasına çarptırıldı.
UEFA Tahkim Kurulu, Real Madrid ile Bayer Leverkusen arasında 2004 yılında oynanan karşılaşmada İspanyol seyircilerin ırkçılık içeren tezahüratları nedeniyle de ev sahibi takımı 15 bin İsviçre Frangı ile cezalandırdı.
-İspanyol teknik adam Luis Aragones, 2004 yılında milli takımı çalıştırırken, ırkçı beyanat verdiği gerekçesiyle disiplin soruşturması geçirdi.
-La Liga takımlarından Albacete, ırkçılık olayları nedeniyle 799 dolar para cezasına çarptırıldı.

Hırvatistan


Hırvatistan Futbol Federasyonu, Hırvat taraftarları, 2008 yılında İngiltere Milli Futbol Takımı’ndan Emile Heskey’e ırkçı tezahüratta bulunması nedeniyle 27 bin dolarlık para cezasına çarptırdı.

Bulgaristan

Birinci Futbol Ligi (A Grupa) takımlarından Botev Plovdiv’in 3 puanı, taraftarlarının Levski Sofya maçında açtığı "ırkçı pankart" nedeniyle silindi. Botev Plovdiv, daha önce de ırkçılıktan dolayı 3 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

Rusya

Türk futbolcu Fatih Tekke’nin de formasını giydiği Zenit St Petersburg, Fransa’nın Marsilya takımıyla yapılan maçta taraftarlarının ırkçı davranış sergilemeleri nedeniyle 37 bin Avro para cezasına çarptırıldı.
1 com

Cristiano Ronaldo #Özlü Sözler!


"Şampiyonlar Ligi'ni kazandığımızda Manchester United'da yapabileceğim daha fazla bir şey olmadığını farkettim. Yapabileceğiniz herşeyi yaptığınızda artık yeni bir meydan okumanın zamanı gelmiştir. Buna rağmen bir sezon daha kaldım. Güzeldi, şampiyonluk serisini üçe çıkardık ama hayalimde Madrid vardı. "
1 com

#Tavsiye - Schindler's List




Olur da izlememiş olabilirsiniz.Bu film ile; bir şekilde rengini kaybettiğiniz hayatınızın, her zaman kırmızı paltolu bir kızı olduğunu göreceksiniz.Mutlaka izleyin...
0 com

Cui Bono?


Trabzonspor'un teknik direktör arayışlarına ne demeli ? Bu kadar basiretsizlik olamaz.Bir kulüp kendisini bölgesel sınırlar içerine hapsetmemeli.Sadri Şener veya aynı mental deformasyonuna uğramış bir başkası; farketmez!Samet Aybaba ile açtılar perdeyi.Samet Aybaba'nın kariyerinin en depresif günlerini geçirdiğine eminim.Komedya daha sonra Eriksson ile devam etti, sonra Zaccheroni sonra Halilhodzic sonra Santini sonra Fernandez sonra Berti vogts şimdi de Hugo Broos.Avrupa turunu tamamladı; olmayan, oldurulamayan transfer komitesi!Trabzonspor takımı bu yönetimle bölgesel takım olmaktan öteye gidemez.Sahi Sadri Şener'in kime faydası var ?
1 com

Gökhan Zan Galatasaray'da



Resmi site duyurdu.Kendisiyle 2 yıllık anlaşma yapılmış.Bu transferi Galatasaray adına yararlı buluyorum.Mevkisi itibariyle istikrarı bünyesinde toplaması durumunda yararının daha da üst seviyelerde olacağını düşünüyorum.Gökhan Zan milli takımın stoperidir.Bedelsiz alınması ise şimdilik hanesinde artısı olarak göze çarpıyor.Defansif yönlerinin yanı sıra çok yönlülüğünde olabilecek bir gelişim Gökhan Zan'ın Galatasaray için çok önemli bir oyuncu olabilmesinin önünü açıyor.Bu transfer tabir-i caizse yerinde transferdir.Defans bölgesinde kumar oynamamayı tercih etti Galatasaray.Bu kararın zamanla ne kadar doğru olduğunu herkes görecektir.Bu arada Galatasaray'ın Uefa Kupasındaki rakibinin Kazakistan takımı Tobol olduğunu hatırlatalım.ilk maç 16 Temmuz'da deplasmanda, ikinci maç ise 23 Temmuz'da Ali Sami Yen Stadında.İlk antremanına bugun çıkan Ferdi Elmas'ın ise sözleşmesi feshedildi.
3 com

#Ebru Kılıçoğlu ile 4 soruda Galatasaray



Tek kelimeyle Frank Rijkaard’ı ifade etmek isteseniz sizce hangi kelime uygun olurdu?
Ebru Kılıçoğlu : B
ilinçli

Transferlere gelince, Galatasaray hangi bölgelere transfer yapmalı?
Ebru Kılıçoğlu : Bu biraz da hangi futbolcuların gideceğine ve kalacağına bağlı.Ama hiçbir sakatlık olmayacak tezinden yola çıkarsak sağ bek en acili.Ama geçen seneki gibi stoperlerin ve defansif orta saha oyuncularının sakatlıkları göz önünde bulundurulursa buralara da takviye yapmak gerekir.

Mevcut Galatasaray oyuncu kadrosundan vazgeçilemez dediğiniz bir oyuncu var mı?

Ebru Kılıçoğlu: Arda! çünkü Arda kaderine razı olmayan ve skoru değiştirmek için son dakikaya kadar uğraşan bir futbolcu.Şu anda Galatasaray ruhunu sahaya en iyi yansıtan isim.

Son olarak Spor yazarlığı sizce ne anlam ifade ediyor? Türkiye'de spor yazarlığının layığı ile yapıldığına inanıyor musunuz ?
Ebru Kılıçoğlu
: Spor yazarlığı doğru insanların elinde son derece gerekli ve bilgilendirici.Ama 'Doğru İnsan' tanımlamasına giren kişi sayısı(Bilgisi, duruşu ve bakış açısıyla) bir elin parmaklarını geçmiyor.Bu da sorunu cevaplıyor sanıyorum: Layığı ile yapılmıyor!

SEVGİLER

Ebru
Kılıçoğlu


Ebru Kılıçoğlu'na bu kısa röportaj ve sorularıma verdiği titiz cevaplar için teşekkür eder, spor yazarlığı ve yorumculuğu mesleğinde başarılar, yaşamında mutluluklar dilerim.Kendisine sorularıma içtenlikle cevap verdiği, blog'a renk kattığı için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
0 com

Amerikan Futbolu


Son 15 dakikası ilginç maçlar dizisi...Brezilya 10 dakikada İtalya'yı saf dışı bıraktı.Brezilyalı oyuncular İtalya'nın gol atması için ikinci yarı ter döktüler daha doğru pek dökemediler dersek daha doğru olur! Robinho pek bi laubali idi! Burada ecelle cebelleşirken diğer tarafta Amerika ; 21. dakikada Davies, 64. dakikada Bradley ve 72. dakikada Dempsey ile giyotine gönderiyordu Mısır ve İtalya'yı.Maç silsilesinin son 15 dakikası heyecan vericiydi.B grubunda kendisini sıkmayan bir Brezilya ve aynı kıta takımı Amerika elele çıktılar gruptan.İspanya ise diğer grubun fenomeni konumunda.Orada da durum pek içaçıcı değil.Güney Afrika kaybederse vuvuzela işkencesine kaldığı yerden devam eder; yok Irak kaybederse, Saddam'ın ruhu; elinde falaka ile oyuncuları özgürlükleri arasına sıkıştırır!
1 com

Tatil Bitti!


Yeni Sezonun İlk Antrenmanı Taraftara Açık

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, 2009 - 2010 futbol sezonu hazırlıklarına 22 Haziran 2009 Pazartesi günü saat 10:30'da basın ve taraftara açık yapılacak antrenmanla başlıyacaktır.

Galatasaray'ın antrenman programı ve yurtdışı hazırlık kampı ise önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.
Galatasaray Futbol A.Ş.

Amber Heard

2 com

#Metin Oktay

0 com

30 Haziran


Birçok futbolcunun sözleşmesinin biteceği tarih 30 Haziran.Bitsin artık zahmetse!Kendi adıma bu kadar sıkıntılı bir dönem yaşamadım.Galatasaray'ın transfer mevsiminde yaprak kıpırdamıyor.Gelen gelsin artık, sıkıldım!
Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.