0 com

sharkception


şurada görenzinho
1 com

radyo eksen top 40 (17 ağustos 2013)





0 com

dünya kupalarına gez+göz+arpacık

İlki 1930 yılında Uruguay'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda kupayı ev sahibi ekip Uruguay kazandı.

 FIFA Dünya Kupası'nın ikincisi 1934'te Mussolini diktatörlüğü altındaki İtalya'da gerçekleştirildi. İtalya, finalde Çekoslovakya'yı yenerek şampiyon oldu.

 Fransa'da düzenlenen ve İtalya'nın ikinci kez şampiyon olduğu 1938 FIFA Dünya Kupası radyodan ilk yayınlanan turnuva oldu. Kupa, ertesi yıl patlak veren II. Dünya Savaşı sebebiyle 12 yıl boyunca ertelendi.

 12 yıllık aranın ardından 1950'de Brezilya'da düzenlenen turnuvada, Uruguay Brezilya'yı yenerek ikinci şampiyonluğunu kazandı. Turnuvanın final maçı , yaklaşık 174 bin seyirciyle Dünya Kupası tarihinin en çok izlenen maçı oldu.

 İsviçre'de düzenlenen 1954 FIFA Dünya Kupası'nın grup maçlarında Macaristan'a 8-3 yenilen Batı Almanya, finalde Macaristan'ı 3-2 yenerek kupayı kazandı.

 İsveç'te düzenlenen 1958 FIFA Dünya Kupası, sonraki yıllarda dört kez daha şampiyonluğu kazanacak olan Brezilya'nın kupayı elde ettiği ilk turnuva oldu.

 1958'de İsveç'teki kupada yıldızlaşan Pelé, 1962 FIFA Dünya Kupası grup maçlarındaki Brezilya-Çekoslovakya karşılaşmasında sakatlanarak turnuvada bir daha forma giyemedi. Buna rağmen turnuvanın şampiyonu Brezilya oldu.

 İngiltere, 1966 FIFA Dünya Kupası finalinde Geoff Hurst'ün 98. dakikada attığı gol sayesinde Batı Almanya'yı yenerek kupanın sahibi oldu. 

 Meksika'da düzenlenen 1970 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya, İtalya'yı yenerek 3. şampiyonluğunu elde etti.

 1974 FIFA Dünya Kupası'nda, Batı Almanya, "Otomatik Portakal" ismi verilen Hollanda ekibini yenerek ikinci kez kupayı kazandı.

 Ev sahibi ekibin şampiyon olmasıyla sonuçlanan Arjantin 1978 FIFA Dünya Kupası'na Arjantin ile Peru arasındaki rüşvet iddiaları damga vurdu.

 İspanya'da gerçekleştirilen 1982 FIFA Dünya Kupası'nda, gruplardan averajla çıkan İtalya, Batı Almanya'yı 3-1 yenerek şampiyonluğu elde etti.

 1986 FIFA Dünya Kupası'nın Arjantin ile İngiltere arasında oynanan çeyrek final maçında, Arjantin'in ilk golünü, Diego Maradona, yıllarca "Tanrının eli" olarak anılacak olan eliyle attı.
Arjantin, final maçında Batı Almanya'yı 3-2 yenerek kupayı kazandı.


 Batı Almanya'nın şampiyon olduğu İtalya 1990 FIFA Dünya Kupası'nda, Arjantin'in yedek kalecisi Sergio Goycochea, kurtardığı penaltılarla dikkat çekti.

 ABD'de gerçekleştirilen 1994 FIFA Dünya Kupası'nın final maçının 90 dakikası 0-0 sonuçlandı ve penaltılara gidildi. Penaltılarda, Brezilya, İtalya'ı 3-2 yenerek 4. şampiyonluğunu kazandı.

 Zinedine Zidane'ın yıldızlaştığı 1998 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa, Brezilya'yı yenerek kupaya uzandı.

 Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen 2002 FIFA Dünya Kupası'nın final maçında, Brezilya Almanya'yı 2-0 yenerek 5. kez kupanın sahibi oldu.

 İtalya'nın Fransa'yı yenerek şampiyon olduğu final maçında, Zinedine Zidane'ın Marco Materazzi'ye kafa atması, Almanya'da düzenlenen 2006 FIFA Dünya Kupası'nın en çok konuşulan olayı oldu. 

 Güney Afrika'da gerçekleştirilen 2010 FIFA Dünya Kupası'na maç sonuçlarını tahmin eden Ahtapot Paul ve vuvuzela damgasını vurdu. Turnuvanın finalinde Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kupayı kazandı.
 
0 com

yavuz çetin

12 yıl olmuş...
0 com

1987-2013


aradan geçen 26 sene.

shanghai - çin

0 com

canım çekti



kendisi BMW Isetta olur. binip gezme isteği uyandırdı bende.
0 com

0 com

saç derisi egzaması

evet gençler yakın zamanda alın bölgem ile saçlı bölge arasında saç egzaması denilen bir egzama türü peydah oldu. öncelikle kabarcıklar oluşmaya başladı daha sonra kızarıklık ve deri dökülmesi meydana geldi. cildim biraz yağlı  ve son zamanlarda biraz stres altındaydım. bu faktörlerin egzamayı tetiklediğini düşünüyorum. öncelikle doktor'a gitmekte fayda var. kendi başınıza iş yapmayın. doktor tavsiyesi ile elocon pomat
kullanmaya başladım. kortizolu bir bileşim olduğu için uzun süre kullanmayın 3 gün 5 gün artık doktor ne kadar süre kullanmanız gerektiğini söyler. fayda sağlıyor ancak kararında kullandığınızda tabi! ben biraz fazla kullandığım için hem hastalıklı derinin iyileşmesi gecikti hem de kremin yapısından dolayı deriyi inceltti daha da kötü oldu. yakın zamanda doktora tekrar gittim.

iyileşme süreci için:

1. konazol kullanmamı önerdi. haftada iki kez kullanıyorum.
2. hastalıklı derinin güneşle teması sağlanmalı dedi. eğer böyle bir sorununuz varsa saçlarınızı biraz kısa kestirip o bölgenin güneş almasını sağlayın. çok faydalı olacaktır.

3. ben ayrıca salicade şampuan kullanıyorum. pullanma, kabuklanma, kızarıklık ve kaşıntı giderici olduğunu iddia ettiği için aldım memnun kaldım gayet başarılı. konazol kullandığım gün salicade'i kullanmıyorum. ikisini de ayrı ayrı günlerde kullanıyorum.

 4. son olarak azro 500 mg tablet içmemi önerdi. içinde 3 adet hap var. 3 gün üstüste için daha sonra 10 gün ara verip sorun ortadan kalkmamışsa tekrar 3 gün üstüste için.

ben de sonuç verdi umarım aynı sorunu yaşayanlarda da faydalı olur. bu tedavi yöntemi benim kendimin izlediği bir tedavi yöntemi! şampuanlara veya ilaca karşı alerjiniz veya başka tepkimeniz olabilir bunları denemeden  önce doktorunuza kesinlikle muayene olun. sağlıcakla yavru kurtlarım.
0 com

bir koltukta iki kral


0 com

0 com

kamondo

bankalar caddesi, kamondo merdivenleri.
1964 istanbul

bir elinde cımbız bir elinde fotoğraf makinesi olan: Henri Cartier-Bresson

kamondo merdivenleri mi? dersen buradan
Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.