0 com

Zizou'da Kar Etmedi


Ribery Münih'te kaldı! Franck Ribery için Bayern Münich'in Real'e yaptığı Fifa rest'i ağza bal çalmaktan başka birşey değil.Real Madrid, Münih ile dostluk bıdı bıdısı bozulmasın diye transferden vazgeçtiğini külahıma bildirdi.
0 com

Rock’n Coke Başladı



Beş yılda dünyanın önde gelen müzik festivalleri arasında yerini alan Rock’n Coke şimdiye kadar çeşitli ülkelerden 79 yabancı, 56 yerli grup olmak üzere 500’den fazla müzisyeni ağırladı.

Alternatif Rock’un Türkiye ve dünyadaki en parlak yıldızlarını on binlerce izleyiciyle buluşturan Rock’n Coke İstanbul’da bugüne kadar sahne alan gruplar arasında Pet Shop Boys, Iggy & the Stooges, The Cure, Placebo, Muse, Simple Minds, Suede, The Cardigans, 50 Cents, The Rasmus, Korn, The Offspring, Skin, Franz Ferdinand, The Smashing Pumpkins, Chris Cornell, Manic Street Preachers gibi devler de bulunuyor.

İlk yıl iki günde toplam 40 bin kişi tarafından izlenen, 4 bin kişinin çadır kurduğu ve hazırlıklarında yaklaşık 2.000 kişinin görev aldığı Rock’n Coke, günümüzde 55 bin izleyiciyi ağırlayan, 10 bin kişi kamp yaptığı, 7.000 kişinin görev aldığı Türkiye’nin en büyük açık hava müzik etkinliği konumunda.

programı merak edenler için buradan bilgi edinebilirsiniz.İyi eğlenceler dilerim..

0 com

Gerrard


“Hala bir çok hayalim var. Mesela Premier Lig'i şampiyon bitirmek istiyorum çünkü kişisel koleksiyonumda bir tek onun madalyonu yok. Tabii milli takımla, Güney Afrika’da yapılacak Dünya Kupası’nı kazanırsak da benim için çok güzel olacak. En azından bu sefer çeyrek finalden daha ilerisini görmek istiyorum. Ayrıca gönlümde bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu daha yatıyor. 2005 senesinde kazandığımız kupadan sonra, bu kupanın benim ve takım arkadaşlarım için ne kadar önemli olduğunu herkes gördü. Kariyerimin en mutlu gecesiydi ve bunu bir kez daha tecrübe etmek istiyorum”

Liverpool'un en son ne zaman şampiyon olduğunu merak ediyorsan, buradan ...
0 com

Dünya Futbolu #Kendinizi Sınayın

2 com

Mansur Bin Zayid İnşaat


Carlos Tevez, Gareth Barry, Roque Santa Cruz, Stephen İreland inşaatın önünde iş için beklerken... Biraz sonra Mansur Bin Zayid gelecek ve aynen şunlar olacak;

-Sen
-Ben!
-Sen
-Ben!
-Sen
-Eee Ben?
-Sen gelme lan ayi
-Ayı babaydır itoğlu!

Kim işsiz kalacak merak içerisindeyim!
1 com

Copa Libertadores'in Ardından


Son 20 seneye baktığımızda Brezilya ve Arjantin takımlarının üstünlüğünü bariz anlamda görebiliyoruz.Copa Libertadores'te İki ülke arasında oynanan finallere baktığımızda;

2009
Estudiantes vs Cruzeiro 2-1

2007
Boca Juniors vs Grêmio 5-0

2003
Boca Juniors vs Santos 5-1

2000
Boca Juniors vs Palmeiras 2-2 (4-2 Pen)

1994
Velez Sarsfield vs São Paulo 1-1 (5-3 Pen)

1992
São Paulo vs Newell's Old Boys 1-1 (3-2 Pen)

Brezilya bu kupada 2 sene kendi takımları arasında final oynama başarısı gösterdi.
2006
São Paulo vs Internacional 3-4

2005
Atlético Paranaense vs São Paulo 1-5

******

Brezilya ve Arjantin takımlarının olmadığı 3 final yaşandı son 20 yılda.

1991
Colo-Colo vs Olimpia 3-0

1990
Olimpia vs Barcelona 3-1

1989
Atlético Nacional vs Olimpia 2-2 (5-4 Pen)

********

Ülkelerin hangi takımlarla temsili şu şekilde gerçekleşti;

Brezilya
(15)
São Paulo (5) Cruzeiro (2) Grêmio (2) Palmeiras (2) Fluminense (1) Internacional (1) Atlético PR (1) Santos (1) São Caetano (1) Vasco (1)

Arjantin (9)
Boca Juniors (5) Newell's Old Boys (2) Estudiantes (1) River Plate (1) Velez Sarsfield (1)

Kolombiya (5)
Atlético Nacional (2) Once Caldas (1) Deportivo Cali (1) America de Dali (1)

Paraguay (4)
Olimpia (4)

Şili (2)
Colo-Colo (1) Universidad Catolica (1)

Ekvator (2)
Barcelona (2) LDU Quito (1)

Meksika (1)
Cruz Azul (1)

Peru (1)
Sporting Cristal (1)

*****
Son 22 yılda ne kadar şampiyonluk yaşadıkları ise;

Brezilya - 8
Arjantin - 7
Kolombiya - 2
Paraguay - 2
Uruguay - 2
Ekvator- 1

0 com

'Rahip' Rooney!


“Futbolcu olmak dışında başka bir meslek düşünemiyorum. Okulda çok başarılı biri değildim. Ama dini içerikli derslerden keyif alırdım. Futbolcu olmasaydım, büyük ihtimalle rahip olurdum”
0 com

Jean Pierre Papin


Jean-Pierre Papin ( 5 Kasım 1963, Fransa) eski Fransız golcü futbolcu. Club Brugge, Olympique de Marseille, AC Milan, Bayern Münih, Bordeaux ve En Avant Guingamp formaları giymiştir. Olympique de Marseille takımında gösterdiği performans ile kulübün efsanevi oyuncuları arasına girmiş ve Joueur du Siècle (asrın futbolcusu) olarak adlandırılmıştır. Marseille formasını 254 kez giymiş ve 157 gol atmıştır. 1988 ve 1992 yılları arasında 5 kez üstüste Fransa Ligi Ligue 1'in gol kralı olmuştur. 1991 yılında Avrupa Yılın Futbolcu Ödülü'nü kazandı. Bu sayede Fransa Ligi'nde oynarken bu unvanı alan tek oyuncu olmuştur. Papin, Fransa Milli Futbol Takımı ile 1986 - 1995 yılları arasında 54 kez milli olmuş ve 30 gol atmıştır. 38 gol ile halen Avrupa kupalarında en çok gol atmış Fransız futbolcudur. Yine 28 gol ile Fransa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en çok atan oyuncudur.
3 com

Tevez Saat Kaç?


- Bilmiyorum körüm ben!
Saatine kurban Tevez ...
0 com

Tobol:1 Galatasaray:1


Harika harika harika ... Galatasaray Rijkaard ile birlikte Türk futbolunun bileklerindeki pas tutan zincirleri esnetmeye başlamıştır.Hiçbir Türk takımı cesaret edemez bu şekilde sahaya çıkmaya.Kameralar bir ara kenar yönetimini gösterdi heyecandan ne yapacağımı bilemedim.4-3-3 gibi bir sistemin olacak, teknik sorumlun Rijkaard, Neeskens olacak, tablonun görünmeyen yüzünde Albert Roca diye biri olacak, yok artık derdim.Bu rüyayı Galatasaray'da, kendi takımımda gördüğüm için gururluyum mutluyum.Feodalitenin sonu gelmiştir, haberiniz olsun.Yürüyoruz aydınlığa emin adımlarla...
0 com

Tobol - Galatasaray


İlkokula başlayan bir çocuğun heyecanı içerisinde debelenip duruyorum.Tobol maçından çok takımımı izlemeyi özledim sanırım.İyi kötü skorunda değilim sahaya çıksınlar yeterli.Aslına bakılırsa güzel bir galibiyet fena olmazdı hani :)
0 com

Leonardo diplomasını aldı


“Artık resmen teknik direktörüm. Bu bana gurur veriyor. Milan’ı çalıştıracağıma ise hala şaşırıyorum. Ancak oyuncularımla aram oldukça iyi. Sezona fırtına gibi girmeyi planlıyoruz”

Mürekkep yalamış adamın hali bir başka oluyor tabi! Kaka sonrası Milan'ı merak ediyorum gerçekten. Milan bu devrimin altından kalkabilecek mi göreceğiz bu sezon.
0 com

Günün Takımı : Beylerbeyi Spor Kulübü

Beylerbeyi Spor Kulübü Derneği 1903'de Ruşen Erman, Cahit Ceren, Mashar İnanöz tarafından kurulmuştur. 1911 senesinde futbol ve kürek branşlarının tescili yapılmıştır. Daha sonraki yıllarda Boks, Judo, Basketbol, Yüzme, Sualtı sporlarının tescidi yapılarak bir çok dalda Türk sporuna hizmet vermiştir.


Futbolda 1. Amatör Küme, İstanbul Mahalli Lig, Türkiye 2. Ligi ve Türkiye 3. Liglerinde çeşitli tarihlerde müsabakalara katılan Beylerbeyi Spor Kulübü; Sabahattin Erman (Ordu Milli), Şeref Has (Fenerbahçe), Metin Erman (Beşiktaş), Ruhi Erman (Hacettepe), Birol Peker (Beşiktaş-Fenerbahçe), Gazanfer Utkan (Kasımpaşa), Beran Omay (Galatasaray), Lütfü Isıgöllü (Beşiktaş), Murat Kanal (Galatasaray) gibi Türk futboluna bir çok yıldız oyuncu getirmiştir.

Bir asra yakın Türk sporuna hizmet eden Beylerbeyi Spor Kulübü'ne bugüne kadar Ruşen Erman, Cahit Ceren, Ömer Özruha, Ali Ersoy, Mehmet Pekmezci, Sedat Usta, Mehmet Topçuoğlu, Cengiz Kaptanoğlu, Ünal Başaran, Sinan Vardar, Muzaffer Oflaz, Mustafa Yazıcı, Mehmet Kargı, Osman Büyük başkanlık yapmıştır.

Beylerbeyi geçtiğimiz sezon Klasman Grubu'nu son sırada tamamlayarak 3. Lig'e düştü.

0 com

Uçtu Uçtu Bolt Uçtu


Usain Bolt'un ayaklarının yere bastığının kanıtıdır!Ben şahsen uçuyor sanırdım.Görmedim duymadım demeyen kalmasın!
0 com

Maxwell Barcelona'da


27 yaşındaki oyuncu için Barcelona 4 milyon avro bonservis bedeli ödedi.Empoli'den İnter'e bedelsiz geldi Maxwell.Sözleşme bitiş tarihinin karşısında 2010 yazınca bu fiyat gayet kabul edilebilir gibi duruyor.İnter'le 13 şampiyonlar ligi,80 lig,1 süper kupa,7 de İtalya kupası olmak üzere toplam 101 maça çıktı Maxwell.Kırmızı kartı kendine yakıştırmadığından mı bilinmez hiç kırmızı kart görmedi.6 sarı kart 2 gol 4 asist'le İnter kariyerine virgül çeken Maxwell artık Barcelona ile yoluna devam edecek.
0 com

Parmaklıklar Arkasında


Romario, ilk eşi Monica Santoro'ya ve ondan olan iki çocuğuna nafaka ödemediği için tutuklandı.Nafaka miktarınu 12 bin doların üzerinde bir rakam olduğu söyleniyor.Toplam 6 çocuğu olan Romario'nun, ilk eşinden Romarinho (15) ve Moniquinha (19) adlı iki çocuğu bulunuyor.
0 com

Pollyanna Ronaldo


“Görüşmelere başlamadık. Ama kalmak istiyorum. Burada bana gösterilen ilgi muazzam. Sözleşme yenileme konusunda bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum”
0 com

Beşiktaş’ın 2 Şampiyonluğu


Beşiktaş’ın, 1959'da başlayan ligden önceki 2 şampiyonluğunun, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararıyla lig şampiyonluğuna eklenmesiyle siyah-beyazlıların şampiyonluk sayısı 12 olarak tescillendi. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun konuyla ilgili almış olduğu karara ilişkin Beşiktaş Kulübünün açıklaması şöyle: "Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu; 09.05.2002 tarihinde yaptığı toplantısında 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarına ilişkin şampiyonluklarımızın onaylanması talebimizi yerinde ve haklı görerek Beşiktaş Jimnastik Kulübünün var olan 2 şampiyonluğunun Türkiye Şampiyonluğu olarak Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına tescil edilmesini karara bağlamıştır." Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinde yer alan açıklama da şöyle: "Türkiye 1. Ligi'nin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında Beşiktaş Kulübünün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi Şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF yıldız kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır."

****

Bu sene ile birlikte Beşiktaş'ın 13 şampiyonluğu bulunmaktadır.Türkiye Ligi şampiyonları için buradan bilgi edinebilirsiniz.

Tori Praver

4 com

Bas Bas Paraları Leyla'ya


Lyon Lisandro Lopez için 24 milyon avro bonservis bedeli ödedikten sonra şimdi de Lille'in orta saha oyuncusu Michel Bastos için 18 milyon avrocuk bonservis bedeli vererek kulüp tarihinin en kalburüstü zamanları yaşamasına neden oldu.Durun daha bitmedi; Kulüp Porto'ya Aly Cissokho için 15 milyon avro teklif yaptığını doğruladı.Taşıma suyla değirmen dönecek mi göreceğiz...
0 com

Hasret Yılları


Turkcell Süper Lig’de şampiyonluklara adeta ambargo koyan "4 Büyükler", zaman zaman mutlu sona ulaşmak için uzun süreler beklemek zorunda kaldı. Beşiktaş, 1966-67 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun ardından tam 14 sezon mutlu sona ulaşmaya hasret kaldı. 1981-82 sezonunda Dorde Miliç yönetiminde şampiyon olan Beşiktaş, taraftarlarının uzun süren hasretine de son verdi. Galatasaray ise 1972-73 sezonunda ligi en önde tamamladıktan sonra 13 sezon boyunca şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Galatasaray, 1986-87 sezonunda Jupp Derwall yönetiminde şampiyon olarak, 13 yıllık hasreti dindirdi. 1988-89 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe, 6 sezon bekledikten sonra, 1995-96 sezonunda Carlos Alberto Parreira yönetiminde ipi göğüsledi.Lig şampiyonluğunu şimdiye dek İstanbul dışına taşıyan tek Anadolu takımı olan Trabzonspor ise son yıllarda şampiyon olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Son lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yaşayan bordo-mavililer, o tarihten bu yana şampiyonluğa hasret.
0 com

İlk Resmi Futbol Karşılaşması


Yüzyılın en popüler spor dalında ilk resmi karşılaşma, 9 Ocak 1864 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da, Sheffield FC ve Notts County arasında oynanmıştı.Dünyada modern ayak topunun baslangıcı olarak İngiliz Futbol Federasyonu'nun 1863'de kurulması gösterilir. Bu ilk adımın hemen ardından 9 Ocak 1864'de ilk resmi maç oynanır. Yani futbol, dün 138 yaşına bastı. Avrupa'da, Asya'nın büyük bölümünde ve Latin Amerika'da en sevilen takım sporu olmasının keyfini 'L'Ombelico del mondo / Dünyanin göbek deliği' yakıştırmasıyla çıkaran bu büyülü oyunun kökleri, çok daha eski çağlara dayanıyor aslında.... İsa'dan yıllarca önce çeşitli küresel objelerle, spordan ziyade asker talimine benzer biçimde, kalabalıkların katıldığı top oyunlarının oynandığını yazıyor tarih kitapları. Eski Çin, Grek, Roma'dan tutun da, 'büyük su'yun karşısındaki Mayalar'a kadar tüm kadim medeniyetlerde topçu elemanların yazısına, çizisine rastlanıyor. Daha yakın zamanlarda İtalya'da oynanan 'calcio' adlı top oyunu, maça katılan kasaba ahalisinin, sportmenlik ruhunu, birbirini katletme derecesine vardırmasi sonucunda yasaklanmıştı. Günümüz futbolunun beşiğinin Britanya olduğu sık sık dile getirilse de, buna çok benzer bir oyunun 1810'da Rusya'da oynandığı da kaynaklarda yer alır. İskoçlar, Galler ve İrlandalılar'la aralarındaki çekişmeden galip çıkan İngilizler, 1863'de Football Association'ı (dünyanın ilk futbol federasyonu) kurarak futbolu zaptırapta alan ilk ulus oldu. Çağdas futbolun pek çok kuralının yazılı hale getirilip, temellerinin atılmasının ardından, 138 yıl önce 9 Ocak'ta Londra'nın Battersea Part adlı stadında (stat demek ne kadar doğru bilmem) dünyanın ilk futbol karşılaşması yapıldı. Daha sonra Sheffield Wednesday adını alacak olan ve dünyanın en eski futbol kulübü unvanını taşıyan 1857 dogumlu Sheffield FC ile Notts County arasındaki bu ilk resmi maçın heyecanı, hızla Ada'dan karşıya sıçradı ve Avrupa'yı bir çığ gibi kapladı. Matbaanın icadı gibi önemli buluşlara kapılarını asırlarca kapamayı, işlerine geldiği için, münasip gören Osmanlı da bu oyunun cazibesine kapılanlar arasına girdi. Dünya Kupası için yazı dizisi hazırlayan Japon gazetesinin de yazdığı gibi, bu oyun cumhuriyet çocuklarına Osmanlı'dan miras kalan pek az sayıda şeyden biri. İmparatorluk içinde ilk kez 1875'de Selanik'te yabancı sefaretlerin mensupları arasında oynanmaya başlayan futbol daha sonra İzmir'e, oradan da payitaht İstanbul'a sıçradı. Türk futbolu, bazı Avrupalıların da katılımıyla, şu aralar son yıllarda pek 'in' olan Antalya dolaylarındaki tatil köylerinde faaliyetini sürdürüyor.
1 com

Bamyaspor & Lahanaspor


Dizilmez yüzbin ipliğe Bamya gibi / Arslandır O arabayla gezer Lahana / Hiç bir zevk, mutluluk, anlaşıldı olmazmış onsuz / Olur mu Helva söyleşileri, olmasa Lahana / Layıktır Ona İlhami, ne türlü övgüler yazsa / Lahana Lahana lahanacım ...

Şiirdeki İlhami 3. Selim'in kendisidir. Şiirde adı geçen Lahana da, Osmanlı döneminde ilk kurulan spor takımlarından birinin adıdır.Lahana 2. Murat döneminde kurulan İki spor takımından birinin adıdır. Diğerinin adı da 3. Selim'in şiirinde aşağıladığı BAMYA'dır.Lahanaspor İle Bamyaspor'un adları Amasya ve Merzifon'dan doğmuştur. Amasya'nın bamyası, Merzifon'un lahanası ünlüdür o dönem. Bu takımlara girebilmek için de çok iyi Kılıç, Pala kullanmak ve Usta bir binici olmak şartı varmış. Şimdiki spor kulüplerinde olduğu gibi Lahanaspor'un ve Bamyaspor'un da formaları vardır. Lahanaspor yeşil, Bamyaspor ise kırmızı kadife elbise giyerlermiş. O dönemin eğlencelerinden biridir bu iki takım. Eski Saray geleneklerinden olan Lahanacılar ve Bamyacılar 1827'de 2. Mahmut tarafından yasaklanır bu iki güzide takımın simgeleri olan Lahana ve Bamya, Topkapı Sarayı'ndaki Şehzadegan dairesindeki duvar resminde içiçedir.
0 com

1966 Dünya Kupası


43 yıl önce bir pazar akşamı David Corbett, yolun karşısındaki kulübeden telefon açmak için evinden çıktı. Yanında köpeği Pickles vardı. Bugün 69 yaşında olan Corbett o gün başına gelenleri şöyle anlatıyor: "Pickles, park etmiş bir arabaya doğru koştu. Hareketlerinden, arabanın ön tekerleklerinden birinin yanında duran, gazeteye sarılmış bir paket dikkatimi çekti. Paketi aldım, sarılı olduğu gazeteleri yırttım ve başının üstünde kase tutan bir kadın heykeli gördüm. Üzerindeki levhada da Almanya, Uruguay ve Brezilya yazıyordu. Hemen koşarak eşimin yanına gittim ve 'Dünya Kupası'nı buldum!" diyerek çığlık attım." Evet, o gün Corbett, yani Pickles, kayıp olan dünya kupasını bulmuştu. Tabii polisler, iki gün önce fidye talebi üzerine gerçekleştirilen bir operasyonu eline yüzüne bulaştırmasaydı Pickles kupayı bulamayacak ve bugün bile anlatılan bir hikâyenin baş kahramanı olmayacaktı. Pickles'ın bulduğu kupa, 20 Mart 1966'da, cam bir bölmede sergilendiği Westminster'daki Methodist Central Hall'dan çalınmıştı. Hemen soruşturma başlatıldı. Olay kamuya açıklanmadan önce Futbol Federasyonu sekreteri Denis Follows, gümüşçü George Bird'den kupanın aynısını yapmasını istedi. Tüm dünya kupanın çalındığını öğrendiğinde Scotland Yard polisine de birbirinden ilginç ihbarlar yağmaya başladı. Tüm bunlar olurken adının Jackson olduğunu söyleyen biri, Chelsea ve Futbol Federasyonu Başkanı Joe Mears'ı aradı ve Yarın Chelsea Futbol Kulübü'ne bir paket gelecek. İçindeki komutları takip et," dedi. Ertesi gün içinde kupadan bir parça olan paket geldi. Yanındaki notta 15 bin Pound fidye istendiği yazıyordu. Polisler 500 Pound'u gerçek, gerisi gazete kağıdıyla dolu bir çantayla buluşma yerine gittiler. Jackson gelenin polis olduğunu anladı, kaçmaya çalıştı ama yakalandı. Hırsızın gerçek ismi Edward Betchley idi. 46 yaşındaydı ve II. Dünya Savaşı'ndan sonra 'örnek kişilik' olarak ordudan terhis olmuştu. Tutuklandığında kendisinin sadece bir maşa olduğunu ve bu iş için 500 pound aldığını söyledi. İşin başında "The Pole" adında biri olduğunu iddia ediyordu ama bu kişinin var olup olmadığı hiçbir zaman öğrenilemedi. Polis, Betchley'den kupanın nerede olduğunu öğrenmeye çalışırken Pickles, günlerdir aranan kupayı buldu. Ve tabii dünya medyasının da gözbebeği oldu. Kupayı bulur bulmaz ayağında terliğiyle karakola giden Corbett, bir süre bir numaralı şüpheli olarak gözaltında tutulup sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. "Genel seçim çok yakındı ama bu olay yüzünden adaylar yerine Pickles birinci sayfaları süslemeye başladı," diyor Corbett. Artık Pickles şöhretler gibi bir hayat sürmeye başlamıştı. Filmlerde, dizilerde rol aldı. 1966'da "Yılın köpeği" seçildi, bir yıllık bedava mama kazandı ve Şili, Çekoslovakya, Almanya gibi ülkelerden davetler aldı. Hatta Corbett kendisi ve köpeği için bir menajer bile tuttu. Menajeri sayesinde, Dünya Kupası finalinde Batı Almanya'yı 4-2 yenen İngiltere'nin kutlama partisine katılmayı başardı.
0 com

Michael Owen

Ferguson: ''Michael dünya çapında bir yetenek.Yeteneklerinin sorgulanması bile saçma.Bizimle eski günlerine dönecektir.''
2 com

Arjantin'in 1950 Sonrası Dünyaya Armağanı


Arjantin doğumlu olup başka milli takım formalarını sırtlarına geçiren bazı oyuncular.Bir nev'i Arjantin'in dünya futboluna armağanları diyebiliriz.Ya da abi siz çok güçlü oldunuz x ikinci yarı bize geçsin gibi bir şeyde diyen çıkar elbet...

Antonio Angelillo - İtalya (1961-1962)
Jose Andres Bilibio - Ermenistan (2002-2004)
Daniel Brailovsky - Israil (1986-1988)
Gabriel Caballero - Meksika (2002)
Mauro Camoranesi - Italya (2002-present)
Ruben Cano - İspanya (1977-1979)
Pablo Cardozo - Avustralya (2000)
Roberto Colautti - Israil (2002-present)
Nestor Combin - Fransa (1964-1968)
Oscar Crino - Avustralya (1981-1989)
Hector De Bourgoing - Fransa (1962-1966)
Alfredo di Stefano - İspanya (1957-1963)
Jose Eulogio Garate - İspanya (1967-1975)
Francisco Lojacono - Italya (1959-1962)
Humberto Maschio - Italya (1962)
Pablo Mastroeni - USA (2001-present)
Gabriel Mendez - Avustralya (1994-2000)
Miguel Montuori - Italya (1956-1960)
Alejandro Naif - Filistin (2002-2004)
Emiliano Pedrozo - El Salvador (2004)
Mariano Pernia - İspanya (2006-present)
Bruno Pesaola - Italya (1957)
Juan Antonio Pizzi - İspanya (1994-1998)
Angel Rambert - Fransa (1962-1964)
Hector Rial - İspanya (1955-1958)
Omar Sivori - Italya (1961-1962)
0 com

Tevez Arap diyarında


Carlos Tevez Manchester City'de.5 yıllık anlaşma sonunda Tevez'in alacağı ücret açıklanmadı.City'nin menajeri Mark Hughes "Bu transfer bize gösterdi ki Sheikh Mansour elinden geldiği kadar takımı en iyi yere getireceğini gösterdi. Eminim ki Carlos'u taraftarımız en güzel şekilde karşılayacak" dedi.Tevez'in kariyerinin maddi boyutlarına bakacak olursak;

Eski takımı

Yeni takımı
Tarih Bonservis (€)
Boca Juniors Corinthians Aralık 2004 16.260.000
Corinthians West Ham United Ağustos 2006 17.664.000
West Ham United (MSI) Temmuz 2007 2.980.000
(MSI) Manchester United Ağustos 2007 14.800.000
(Manchester United/MSI) Manchester City Temmuz 2009 37.638.000


TOPLAM: €89.342.000
0 com

Radyoaktif Zeytin :)

0 com

Kaká


“Değerimizin üstünde bir parayı Real Madrid ödemezdi. Bu rakamların bizim gibi oyuncular için normal olduğunu düşünüyorum. Bizim için yapılan yatırımın meyvelerinin en kısa sürede toplanacağını düşünüyorum, bu miktarda para benim üstümde baskı oluşturmaz. Ama sorumluluklarım olduğunun bilincindeyim”
0 com

Ya Sev Ya Terket


Atatürk Stadı önünde toplanan yaklaşık 200 kadar yeşil-beyazlı taraftar adına konuşan Mehmet Güzelsöz, Bursaspor taraftarları olarak, kentte Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının futbol okullarını ve ürün satış mağazalarını istemediklerini söyledi.
Güzelsöz, yaptıkları bu açıklamanın son uyarı niteliği taşıdığını ifade ederek, "Açık ve net olarak söylüyoruz. Bu son uyarımızdır. Bunun yanısıra, bu takımlara ait tanıtıcı ilanların asılmasına izin veren Bursa Büyükşehir Belediyesi ile mağazaların bulunduğu alışveriş merkezlerini de kınıyoruz" dedi.

****
Bu nasıl bir zihniyet anlayan beri gelsin!
0 com

Srebreniça


İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra gerçekleşen en büyük katliam ‘Srebreniça’ anılıyor. Bosna Hersek’teki Srebreniça’da, 11 Temmuz 1995’teki katliamın 14. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine binlerce kişi katılıyor.Avrupa Parlamentosunun geçen ocak ayında aldığı karara göre, Srebreniça katliamı için, bu yıl ilk kez AB ülkelerinde de törenler düzenlenecek.Srebreniça’daki tören, kentin girişindeki Potocari anıt mezarlığında düzenleniyor. Törende, kimlikleri teşhis edilen ve katliam sırasında 14-75 yaşları arasında olan 534 kişinin kalıntıları toprağa verilecek.11 Temmuz 1995’te Srebreniça’yı koruyan Hollandalı BM askerlerinin Bosnalı Sırpların kasabayı ele geçirmesine göz yummasının ardından bir hafta süren katliamda, kasabada aralarında yetişkin erkek ve erkek çocukların da bulunduğu 8 bin kadar Müslüman Boşnak öldürülmüştü.Katliamın sorumlularından biri olan Radovan Karaciç uzun yıllar bulunamamış, 13 yıl firari yaşayan eski Sırp lideri Temmuz 2008’de yakalanmıştı. Katliamın diğer sorumlusu Ratko Mladiç ise hala kaçak.Uluslararası Adalet Divanı, 2007’de katliamı soykırım olarak nitelendirmişti.

Bu katliamı yapan sadece Sırplar mıydı yoksa sırp zulmüne göz yuman BM miydi?Görebildiğimiz tek bir şey var o da vicdanların çaresizliğinin yukarıdaki fotoda kaybolması...

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.