Mazlum Çimen - Mem U Zin Film Müzikleri

 

Mem û Zîn, Ehmedê Xanî’nin (Türkçe: Ahmed Hani) 17. yüzyıl’da yazdığı ünlü manzum eseri. Kürtçe’nin Kurmanci Lehçesi ile yazılmıştır.
Birbirine aşık olan ancak kavuşamayan iki gencin trajik öyküsünü anlatır. Bu hikâye milattan çok önceden bu yana halk arasında söylenen ve mitolojik nitelik kazanan bir destandır. Ozan bu destandan ilham alarak o hikâyeyi kendi çağının yaşantısına göre somut bir kalıba dökmüş, çağdaş bir uslupla yazmıstır. Bu suretle hem destanı kaybolmaktan kurtarmış, hem de insanliğa ölmez bir eser armağan etmiştir.
Bu eserde Mem ve Zîn’in aşkı etrafında çağının yaşantısını, o zamanın sosyal, kültürel ve idari durumunu da güçlü bir maharetle tasvir etmiştir.
Albüm Sarkıları
Mazlum Çimen – Bingol Şevti.mp3
Mazlum Çimen – Firata Agit.mp3
Mazlum Çimen – Firata Sevdalar.mp3
Mazlum Çimen – Gerdek.mp3
Mazlum Çimen – Kina Sitiye Agit.mp3
Mazlum Çimen – Mem U Zin.mp3
Mazlum Çimen – Meme Agit.mp3
Mazlum Çimen – Memle Zine Agit.mp3
Mazlum Çimen – Musa Anter Yorumu Ve Mesaji.mp3
Mazlum Çimen – Nevroz.mp3
Mazlum Çimen – Seherde Sevdalar.mp3
Mazlum Çimen – Zindan.mp3

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.