Bundanoon


Avustralya'nın güneyindeki 2 bin 500 nüfuslu Bundanoon kasabası ilginç bir uygulamayla adını duyurdu.

Kasabalıların katıldığı bir oylama sonucunda pet şişe içinde su satışları yasaklandı.

Kararın alınmasında bir şirketin bölge kaynak sularını şişeleyip satma girişiminin etkili olduğu belirtiliyor.

Yasak çerçevesinde marketlerden pet su şişeleri kaldırılırken restoran ve kafelerde cam şişe ve sürahilere dönüldü. Kasabanın değişik noktalarına da çeşmeler yaptırılacak.

Bir litrelik suyun üretimi sırasında doğaya salınan karbon, bir litre çeşme suyunun musluklara gelmesi sırasında ortaya çıkandan 600 kat daha fazla.

Pet şişeler doğada iki bin yıl süreyle yok olmuyor. Her yıl 10 milyar plastik şişenin doğaya atıldığını düşündüğümüzde ortaya korkunç bir rakam çıkıyor.Buradan Bundanoon kasabası sakinlerine kucak dolusu sevgiler.

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.