Srebreniça


İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra gerçekleşen en büyük katliam ‘Srebreniça’ anılıyor. Bosna Hersek’teki Srebreniça’da, 11 Temmuz 1995’teki katliamın 14. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine binlerce kişi katılıyor.Avrupa Parlamentosunun geçen ocak ayında aldığı karara göre, Srebreniça katliamı için, bu yıl ilk kez AB ülkelerinde de törenler düzenlenecek.Srebreniça’daki tören, kentin girişindeki Potocari anıt mezarlığında düzenleniyor. Törende, kimlikleri teşhis edilen ve katliam sırasında 14-75 yaşları arasında olan 534 kişinin kalıntıları toprağa verilecek.11 Temmuz 1995’te Srebreniça’yı koruyan Hollandalı BM askerlerinin Bosnalı Sırpların kasabayı ele geçirmesine göz yummasının ardından bir hafta süren katliamda, kasabada aralarında yetişkin erkek ve erkek çocukların da bulunduğu 8 bin kadar Müslüman Boşnak öldürülmüştü.Katliamın sorumlularından biri olan Radovan Karaciç uzun yıllar bulunamamış, 13 yıl firari yaşayan eski Sırp lideri Temmuz 2008’de yakalanmıştı. Katliamın diğer sorumlusu Ratko Mladiç ise hala kaçak.Uluslararası Adalet Divanı, 2007’de katliamı soykırım olarak nitelendirmişti.

Bu katliamı yapan sadece Sırplar mıydı yoksa sırp zulmüne göz yuman BM miydi?Görebildiğimiz tek bir şey var o da vicdanların çaresizliğinin yukarıdaki fotoda kaybolması...

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.