Bu Bir Ronaldinho Analizidir


Goal.com yazarlarından
Subhankar Mondal
Ronadinho için bir reçete hazırlamış,
kısa kısa
kesitler halinde sunacağım analizini sayını Mondal'ın.

19 Kasım 2005'te Ronaldinho kelimenin tam anlamıyla bir tarih yazmıştı. Real Madrid karşısında Brezilyalı oyuncu öyle bir oyun ortaya komuştuki, Barcelona'nın en ezeli rakibi Real Madrid taraftarları bile kendisini ayakta alkışlamak zorunda hissetmişti. Bu onuru daha önce dünyanın en büyük oyuncusu olarak kabul edilen Maradona yaşamıştı.
Ancak bugünlerde sahada sadece Ronaldinho'nun ismi oynuyor. Bir kaç yıl önce Brezilya'nın yeni Pele'si olarak anılan Ronaldinho'nun bu aralar 2010 Dünya Kupası'na gidip gidemeyeceği bile tartışma konusu olmuş durumda.

Ancak Ronaldinho için herşey tamamen bitmedi. Tıpkı Adriano'nun yaptığı gibi Ronaldinho'nun da Brezilya'ya dönüp topunu orada oynaması o kadar da kötü bir fikir değil. 29 yaşındaki oyuncu arkadaşları Ronaldo ve Adriano gibi
kendisini tekrar Brezilya'da bulabilir.


Ve bir diğer ayrıntı da Brezilya futbolunun kalitesi üzerine. Bilindiği gibi yetenek fabrikası olmasına rağmen Brezilya ligi Avrupa standartlarının çok altında. Hatta Serie A'dan çok uzakta. Ronaldinho böyle bir ligde kendisini Dunga'ya kolayca gösterecektir.

Aslında ara transfer döneminde Galatasaray'ın Elano = Ronaldinho takası yapması hayal gücümüzü zorlasa da bu heyecanın çok uzaklarda olmadığını da söylemem gerekecek...

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.