Yabancı Gözüyle Derbi


Beşiktaş’ın salı günü İnönü Stadı’nda ağırlayacağı Manchester United’ın gözlemcisi ve teknik direktör Sir Alex Ferguson’un kardeşi Martin Ferguson'un derbi hakkındaki görüşleri:

‘Yusuf’ta Defans Yok’

Beşiktaş’ta Sivok dışında taktik futbol oynayabilen kimse yoktu. Sivok defansta iyi oynadı. Hücumları o organize etti. Ferrari’yi ise etkisiz göründü.. Sol bekte İsmail genç ve iyi futbolcu. Maç içinde temposu hiç düşmüyor. İkinci yarıda zor durumlara düştü. Çünkü önünde oynayan futbolcu (Yusuf) yerini kaybetti. Bir oyuncu pozisyon hatası yapınca arkada böyle boşluklar doğuyor. İsmail de bunun neticesinde çok yalnız kaldı.

‘Çok Dağınıklar’

Holosko’yu Slovak milli takımından tanıyoruz. Rijkaard gibi defansı önde kuran bir teknik adama karşı nasıl oynatılmaz anlamak mümkün değil. Beşiktaş’ın kadrosunda bulunan oyuncular arasında rakip defansın arkasına sarkabilecek tarzdaki tek adam oydu. Holosko’yu biz çok beğeniyoruz. Ama Mustafa Denizli beğenmiyor anlaşılan. Temposuz ve dağınık oynuyorlar. Oyun içinde iniş-çıkışlar çok fazla oluyor. Bunlar tabii bizim lehimize olan zaaflar. Biz buradaki karşılaşmada tempo yaparsak şansımız çok artar.

‘Sabri&Sarp İyiydi’

Mustafa Sarp ve Sabri çok iyi oyuncular. Oyunu ayakta tutan isimlerin başında geldiler. G.Saray’da belli ki yorgunluk çok fazlaydı. Sadece karşılaşmanın ilk 5 dakikasında tempo yaptılar. Orada da zaten Beşiktaş’ın kalecisi Rüştü’nün inanılmaz hatasından gol buldular. Maçın gerçek skoru 5-3 Beşiktaş lehine olmalıydı diye düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş çok gol kaçırdı. Ama şu bir gerçek ki takım defansında sıkıntıları var. Çıplak gözle izlediğiniz zaman bunu daha iyi anlayabiliyorsunuz . Biz de bu tarz zaaflardan faydalanabiliriz.

Vatan Gazetesi

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.