Kaç Takım Kaç Kere?


Almanya'da 29, İngiltere'de 23, İtalya'da 14,  İspanya'da 9 takım şampiyonluğa ulaşırken, Türkiye'de şampiyonluk unvanına sadece  4 takım sahip.

BUNDESLIGA 
107 yıllık lig tarihinde 29 farklı takım şampiyonluğa ulaşırken  ligin ilk şampiyonu 1902-1903 sezonunda Lokomotive Leipzig takımı oldu. Wolsburg'un son şampiyon olduğu ligde, Bayern Munich, Nürnberg, Schalke 04, Hamburger SV, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart, Kaiserslautern, Werder Bremen, Lokomotive Leipzig, SpVgg Greuther Fürth, Köln  Hertha Berlin, Hannover 96, BFC Viktoria 89, Dresdner, Fortuna Düsseldorf, TSV 1860 München, Eintracht Frankfurt, Rot-Weiss Essen, Eintracht Braunschweig, SV Blau-Weiss Berlin, Holstein Kiel, Karlsruher SC, VfR Mannheim, Freiburger, VfL Wolfsburg, Karlsruher FV ve SK Rapid Wien 1 takımları şampiyonluk sevinci yaşadı. Bundesliga'nın en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan takımı ise müzesine 21 kupa götüren Bayern Münih oldu.

PREMIER LİG 
İKİNCİ Avrupa'nın en eski liglerinden olan İngiltere Premier Ligi'nde tam 23 farklı takım şampiyonluk sevinci yaşarken  ezeli rakipler Manshester United ile Liverpool 18'er şampiyonlukla ilk sırayı paylaşıyorlar.  Arsenal, Everton, Aston Villa, AFC Sunderland, Newcastle United, Sheffield Wednesday,Chelsea, Huddersfield Town, Blackburn Rovers, Leeds United, Wolverhampton Wanderers,Tottenham Hotspur, Portsmouth  Derby County, Preston North End, Burnley, Manchester City, Ipswich Town, Nottingham Forest, Sheffield United ve West Bromwich Albion lig tarihinde şampiyonluk yaşayan diğer takımlar.

LIGUE 1
İLK ÜÇTE Farklı takımların şampiyon olduğu ligler sıralamasında üçüncü sırayı Fransa'nın Ligue 1'i aldı. 77 yıllık tarihi bulunan ligde 17 farklı takım şampiyonluk unvanına sahip olurken, ilk şampiyonluğu OSC Lille son
şampiyonluğu da Girondins Bordeaux ekipleri elde etti. Lig tarihinde şampiyonluk mutluluğunu yaşayan diğer takımlar ise AS Saint-Etienne, Nantes, Olympique Marsilya, Olympique Lyon  AS Monaco, Stade Reims, OGC Nice, Sochaux-Montbeliard, Sete 34, Paris Saint Germain, Racing Club de France 92, AJ Auxerre, RC Lens, Racing Strasburg, Racing Club de Roubaix oldu. Ligue 1'de ipi en çok göğüsleyen takım 10 şampiyonlukla AS Saint-Etienne oldu  

SERIE A
 14 TAKIM ŞAMPİYONLUK GÖRDÜ Serie A, Avrupa'nın en iyi beş ligi arasında en fazla farklı takımın şampiyon olduğu sıralamada dördüncülüğü elde etti. Inter, Milan ve Juventus gibi Avrupa'da bir çok başarı elde etmiş takımları bünyesinde bulunduran ligde  14 tane farklı takım şampiyonluk yaşadı. Ligde Juventus, AC Milan, Inter, Genoa, Bologna, Pro Vercelli Calcio, Torino, AS Roma, SSC Napoli, Fiorentina, SS Lazio, Cagliari, Casale Calcio ve Sampdoria ekipleri şampiyonluk mutluluğunu yaşadı. Ligde 27 kez ipi göğüslemeyi başaran Juventus şampiyonluk sıralamasında birinci sırada bulunurken, ikinci sırada 17'şer şampiyonlukla ezeli rakipler AC Milan ve Inter yer aldı. 

LA LIGA
İspanyol La Liga, söz konusu değerlendirmede 9 takımla önemli ligler arasında en alt sırada yer alıyor. Real Madrid ile Barcelona'nın şampiyonluk sayısında başı çektiği ligde, bu sevinci yaşayan diğer takımlar Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Valencia, R.S. San Sebastian,Deportivo, Sevilla ve Real Betis oldu. Ligde en çok şampiyon olan takım unvanını 31 şampiyonlukla Real Madrid taşıyor.

Süper Lig
Lig tarihinde şu ana kadar Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray şampiyonluk sevinci yaşarken, 1959 sezonunda resmiyet kazanan Süper Lig'in geride kalan 51 sezonunda 17'şer kez şampiyon olan Galatarasay ile Fenerbahçe, ligde bu sevinci en çok yaşayan takımlar oldu. Beşiktaş 11, Trabzonspor ise 6 şampiyonlukla bu iki takımı takip ediyor. Öte yandan, Beşiktaş'ın İstanbul şampiyonlukları nedeniyle 2 kez Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmesi gerekçesiyle siyah-beyazlı ekibin hanesine Futbol Federasyonu tarafından 2 şampiyonluk daha eklendi.

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.