Vefa Spor Kulübü 1908

Vefa Spor Kulübü, İstanbul'da Türk futbolu yasalaştıktan sonra 1908 yılında kurulan bir kulüptür. 1908 yılında Vefa ve Fatih çevresinde, Vefa Terbiyeyi Bedeniye kulübü kurularak bu bölgede faaliyet göstermeye başladı. Aynı tarihte Saim Turgut Vefa İdadisinde Vefa İdadisi takımını, Zeki Baban Vefa çevresinde Vefa Mürebbi Beden ve Mebuszade Hamit Tevfik Kut ve Kemal Şirvani Fatih çevresinde mukav vi beden kulüplerini kurdular. Daha sonra bu kulüpler Vefa İdadisi çatısı altında birleşerek Vefa Spor Kulübü adını aldı ve Yeşil Beyaz renkleri benimsedi.Vefa futbolun yanısıra atletizm, izcilik, kürek gibi sporun farklı alanlarında faaliyet gösterdi. 1909 tarihinden itibaren Vefa İdadisi müdür ve hocalarının çabalarıyla, ayrıca Edirnekapılı ve Fatihli sporseverlerin desteği ile günden güne daha geniş bir kitleye ulaşır oldu. 1959'da Millî Lig kurulana kadar İstanbul Ligi'nde oynadılar. İlk profesyonel futbol liginde 3. oldular.

Özellikle 1970'lerde İstanbul nüfusunun çoğu 3 büyükleri (Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş) tercih ettiğinden düşüşe geçtiler ve büyük kent takımlarıyla başedemez oldular. Vefa 1962-1963 sezonunda 2. lige düştü. Ama, 1964-65 sezonunda şampiyon olmayı başarmıştır. 1973-74 sezonunda tekrar küme düştü. 1986-87 sezonunda küme düşmeden önce 2. lig kulübüydü ve 1980-1987 arasında Vefa Simtel adını taşıdı. 1993-94 sezonunda 3. ligden küme düştü. Tekrar 1998-2000 yılları arasında 3. ligde oynamıştır. Bugün İstanbul süper amatör liginde mücadelesine devam etmektedir ve 2007-2008 sezonunda grubunu ikinci sırada tamamlayarak 3.lige yükselme grup maçlarında oynamaya hak kazanmıştır. Vefa Stadı 6.000 kişi kapasitesindedir.Son 3 yıldır hertürlü maddi olmusuzluklara karşı aldığı başarılı sonuçlarla 3.lig kapsından son maçlarda dönmüştür.
2007-2008 sezonu 100.yıl;
Kulüp başkanı Raif Bakoava
Yöneticileri Özer Sarı Muhittin Uçar Recep Karaoğlu Çetin Birer
Kulüp Müdürü Mazhar Apaydın
Futbol Takımı Teknikdirektörü Hüseyin Aydoğan
Antrenörü Kadir Eren Sayar
Altyapı Antrenörü Güngör Odacı

 100.yıl için bastırılan Para



Bir de Vefa Bozası var; içmek isterim diyorsanız, mutlaka buradan için.Katip Çelebi Caddesi'ndeki her karesi tarih kokan bu muhteşem mekana bi' uğrayın derim.


Son olarak Vefa Spor'un 65 yıldır  tribünde yeralan 'Vefakar' ismi Melkon Taşçıyan'ın Radikal gazetesi ropörtajına ulaşmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.