Açlık Grevi


Türkiye Futbol Federasyonu'nun statüsü gereği, 3'üncü ve amatör ligde, 30 yaş üstü futbolcu oynatılmamasına tepki göstererek açlık grevine başlayan, çeşitli kulüplerde futbol oynayarak geçimini sağlayan evli ve 1 çocuk babası Mahir Kılıç'a, birlikte top koşturduğu, aynı şekilde mağdur arkadaşları destek verdi. Kılıç'ı evinde ziyaret eden arkadaşları, federasyon yetkililerine seslenerek, 30 yaş sınırının kaldırılmasını istedi.
Balıkesirspor, İzmirspor ve Tavşanlıspor gibi birçok kulüpte top koşturan 30 yaşındaki Mahir Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu statüsü uyarınca 30 yaş üstü futbolcu oynatılmaması nedeniyle bu sezon oynayacağı Ulucak Belediyespor'un kadrosundan çıkartıldı. Sadece 3'üncü lig ve amatör lig için geçerli olan kural nedeniyle yaklaşık 3 bin kişinin açıkta kaldığını belirten Kılıç, sesini duyurmak için bir süre önce açlık grevine başladı. Kılıç'a birlikte top koşturduğu, aynı statü nedeniyle mağdur olan 6 arkadaşı da kendisini evinde ziyaret edip destek verdi. Mağdur futbolcular, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e seslenerek, 30 yaş sınırının kaldırılmasını istedi. Futbolculardan, kendilerinin erken emekliliğe ayrıldığını belirten Okan Yücel, şöyle dedi:
“Fatih Terim, bu uygulama ile gençlerin önünü açtıklarını söylüyor. Biz 30 yaşında emekliye ayrıldık. Terim'e sesleniyorum. O da istifa ederek, gençlerin önünü açsın. Biz karın tokluğuna top oynayıp, ailemizi geçindiriyoruz. Kendisi 240 bin TL maaş alıyor.”
Başlattığı açlık grevini sürdüreceğini belirten Mahir Kılıç ise, “Anayasa'nın 59'uncu maddesinde, ‘Devlet, her yaştaki Türk vatandaşının beden ve ruh sağlığını geliştirerek tedbirlerini alır. Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur’ der. Ama bu gözardı ediliyor. 2'inci Lig ve Süper Lig'te oynayanlar bu ülkenin vatandaşı da biz değilmiyiz” dedi.
Ülkenin birçok yerinden birçok kişinin arayıp kendisini desteklediğini belirten Kılıç, “Herkesin ilgisine teşekkür ederim. Para yardımında bulunmak isteyenler de oldu. Ama benim amacım para değil. Benim gibi 30 yaş mağduru sporcuların sesini duyurmak. Biz futbola aşık insanlarız, bıraksınlar top oynamaya devam edelim. Kural değişene kadar açlık grevini sürdüreceğim”

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.