Elano


Profesyonel futbol yaşamını, Sao Paolo yakınlarındaki Campinas şehrinin Guarani kulübünde başlatan Elano, burada kısa sürede yıldızının parlaması üzerine 2001 yılında Santos'a transfer edildi. Brezilya'nın ünlü kulübünde geçirdiği 4 sezonda toplam 131 karşılaşmada forma giyen Elano, bu maçlarda 33 gole imza attı. Bir ayrıntı verelim: Elano, bir süredir City'de yanyana oynadığı Robinho'yla ilk kez Santos'ta aynı formayı giymişti. Aynı kadroda, şimdi Werder Bremen'den Juventus'a geçen Diego ve Chelsea'nin stoperi Alex de vardı. Santos'la 2002 ve 2004 sezonlarında şampiyonluk yaşayan Elano, daha sonra, oldukça tanıdık bir isim tarafından, evet, Mircea Lucescu tarafından keşfedilerek Shakhtar Donetsk'e getirildi. Lucescu O'na hiçbir zaman ilk 11'in tartışılmaz futbolcusu muamelesi göstermediyse de, yer yer kendisinden faydalanmasını bildi. Shakhtar'da forma giydiği sırada Brezilya Milli Takımı'na çağrılmaya devam eden Elano, Ukrayna Ligi'nde forma giyip de Sambacıların ulusal kadrosuna çağrılan ilk isim oldu. Shakhtar'da forma giydiği 3 sezonda toplam 44 maça çıkan Elano, bu karşılaşmalarda 15 gol buldu.

Elano, kendisini dünyaca ünlü bir futbolcu hâline getiren bir transferle 2007-2008 sezonu öncesinde Premier League'in güçlü ekiplerinden Manchester City'ye transfer oldu. Yaklaşık 9.3 milyon avroluk bedelle İngiliz kulübündeki yerini alan Elano, geçtiğimiz iki sezon içerisinde City'ye önemli katkıda bulundu. İlk sezonunda 34 lig maçında forma giyip 8 gol atan Brezilyalı yıldız, geçtiğimiz sezonsa ligde 28, Avrupa Kupaları'nda 9 olmak üzere toplam 37 maçta oynarken, Premier League'de 7, UEFA Kupası'nda 2 gole imza attı.

Brezilya Milli Takımı'na ilk kez 2004 yılının Ekim ayında, olimpiyatlar öncesinde düzenlenen CONMEBOL turnuvası için çağrılan Elano, Samba formasıyla ilk golleriniyse Eylül 2006'da Arjantin'le oynanan hazırlık maçında kaydetti. Brezilya'yla şu âna kadar 34 maça çıkan Elano, milli takım formasıyla bugüne dek 6 gol kaydetti. Elano, geçtiğimiz ay Güney Afrika'da düzenlenen Konfederasyon Kupası turnuvasında da Brezilya Milli Takımı kadrosunda yeralmıştı.

0 akıl fikir:

Yasal Uyarı
pilavustunout.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde pilavustunout.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir! Not: Sanatçının kendisi, resmi internet sitesi ya da plak şirketi tarafıma mail yoluyla ulaştığı taktirde yayınlanan linkler kaldırılacaktır.